• La lliura segueix pressionada pels escassos resultats de May a la cimera de la UE i els missatges del BoE
dolar1

El mercat de les divises ha arrencat aquest divendres amb la ressaca de la volatilitat que es va imposar dijous a l'euro/dòlar, que va operar a mercè dels esdeveniments a Catalunya. Durant les últimes hores, les bones perspectives al Congrés del pla tributari del president dels EUA, Donald Trump, i la seva predilecció per Jerome Powell al capdavant de la Fed, s'han imprès ímpetu al bitllet verd.

Així, la divisa nord-americana avança contra la majoria dels seus rivals, però especialment enfront del ien i la lliura. La reacció s'ha produït després que el Senat dels EUA hagi aprovat un pla pressupostari que aplana el camí perquè els republicans persegueixin un paquet de retallada d'impostos sense el suport demòcrata.

D'altra banda, la notícia que l'actual membre de la Junta de Governadors de la Reserva Federal (Fed) Jerome Powell és el candidat favorit del president dels EUA, Donald Trump, per dirigir el banc central, segons han assegurat tres funcionaris del Govern al diari Politico, també han donat suport al 'bitllet verd'.

L'euro, per la seva banda, lluita per mantenir la franja dels 1,1800 dòlars aquest divendres, després d'una sessió durant la qual es va deixar portar per la volatilitat i durant la qual va predominar el sentiment d'aversió al risc entre els operadors. La causa, "la potencial escalada del conflicte a Catalunya que, ara, s'ha posposat fins dissabte", assenyalen analistes de Danske Bank.

L'euro, alleujat perquè es posposa la crisi a Espanya

Els experts de l'entitat danesa avisen que els operadors han d'estar preparats per noves dosis de volatilitat "a mesura que ens apropem a la reunió del Banc Central Europeu (BCE) del 26 d'octubre". No obstant això, mantenen la seva previsió que l'euro es mantingui en rang contra el dòlar durant les pròximes setmanes.

LA LLIURA, EN MÍNIMS D’11 DIES

Pel que fa a la lliura, la moneda segueix deprimida entre els comentaris de diversos membres del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès), que no se sumen al clam d'una pujada de tipus al novembre.

Durant les últimes jornades, la lliura, no només ha vist la lectura d'inflació del 3,0% minada per la contínua disminució dels salaris reals i una caiguda molt pitjor que la prevista en les vendes al detall, a més, el governador adjunt del Banc d'Anglaterra, Jon Cunliffe, ha llançat més dubtes sobre un moviment del banc central el proper mes argumentant que el Regne Unit "no veu signes sostinguts de pressió d'inflació interna".

Això, combinat amb l'aparent manca d'èxit de Theresa May a la cimera de la Unió Europea, ha ajudat a enviar el cable (lliura / dòlar) un 0,3% per sota dels recents mínims i ha deixat la lliura en el seu pitjor preu en 11 dies. Davant l'euro segueix plana, però es manté per sota dels 1,11 euros per cada lliura. No obstant això, experts consultats segueix apostant perquè la moneda britànica es mantingui en rang entre els 1,3220 i els 1,3020 dòlars fins al 3 de novembre.

Noticias relacionadas

contador