ep cierra el museo britanico por el coronavirus en reino unido que registra ya 67 fallecidos
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

L'atur al Regne Unit es va mantenir en un 3,9% de març a juny, mentre el nombre d'assalariats amb ocupació fixa va baixar en 649.000 persones en aquest període, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS).

El nombre de persones en nòmina va caure una mica més de 74.400 al juny, una disminució molt menor que les 450.000 d'abril i les 124.000 de maig. Per part seva, el nombre de persones que van rebre el subsidi per desocupació va augmentar en 1,6 milions entre febrer i abril.

El nombre de ciutadans que es va acollir a les ajudes estatals, incloent-hi aquelles amb ocupació, va ser de 2,6 milions. Les xifres, segons la ONS, encara que reflecteixen l'impacte que el confinament per la pandèmia de la COVID-19 ha tingut en el mercat laboral de Regne Unit, no són tan negatives com s'esperava, perquè més de 9 milions de persones s'han acollit al programa estatal d'ajuda per a la retenció d'ocupació, similar als Expedients de Regulació d'Ocupació (ERTO) d'Espanya.

Aquest paquet d'ajudes, al qual s'han acollit 9,4 milions de ciutadans (amb un cost per a l'Estat de 27.400 milions de lliures o 30.500 milions d'euros), s'eliminarà gradualment d'aquí a octubre, per la qual cosa la xifra d'aturats és possible que augmenti durant els pròxims mesos, van assenyalar els experts.

"És clar que estem enmig d'una greu recessió econòmica". "Sé que la gent està preocupada per perdre la feina i ingressos". "Mai no acceptarem l'atur com un resultat inevitable, per això vaig exposar el nostre pla clar per protegir, recolzar i crear ocupacions", ha afirmat el ministre de finances de Regne Unit, Rishi Sunak.

Noticias relacionadas

contador