ep cierra el museo britanico por el coronavirus en reino unido que registra ya 67 fallecidos
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

L'atur de Regne Unit va pujar en 50.000 persones al primer trimestre respecte del mateix període de l'any anterior, la qual cosa va situar la taxa d'atur en un 3,9%, segons ha informat aquest dimarts l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS). No obstant això, la taxa és lleument inferior a la dels tres mesos anteriors, quan es va situar en un 4%.

Les xifres del primer trimestre cobreixen gairebé tot el període previ a l'establiment per part del Govern britànic del confinament de la població, a la fi de març, per controlar la pandèmia de COVID-19.

L'atur, que comprèn tant a aquells que reben el subsidi de desocupació com els que no, va arribar a 1,35 milions de persones durant aquest trimestre, d'acord amb aquest organisme.

Per part seva, la taxa d'ocupació es va situar en un 76,6%, segons l'ONS, que ha afegit que 33,14 milions de persones tenien feina aquest el trimestre (gener a març), un total de 448.000 persones més que al mateix període de l'any anterior, a causa d'un increment de les dones al mercat laboral.

L'expert en estadístiques de l'ONS Jonathan Athow ha assenyalat aquest dimarts que, si bé aquestes xifres d'atur cobreixen les primeres setmanes del confinament per la pandèmia, mostren que la crisi té un "gran impacte en el mercat laboral".

Al març, l'ocupació en general es va mantenir, si bé va retrocedir per als treballadors del sector de la construcció i els que treballen en hotels, bars o restaurants.

El director de l'Institut Nacional de Recerca Econòmica i Social, Jagjit Chadha, ha indicat que, a causa de l'impacte de la pandèmia, s'espera que l'atur pugi ràpidament fins a un 10%, una cosa no vista al Regne Unit des de principis dels anys noranta.

Noticias relacionadas

contador