alemania angela merkel portada

L'economia alemanya va créixer durant el quart trimestre més del que es va informar en el primer avanç del producte interior brut (PIB), va dir dimecres l'oficina d'estadístiques alemanya Destatis. En concret, va augmentar un 0,3% ajustat pel que fa al trimestre anterior. Aquesta xifra supera l'estimació preliminar de creixement del 0,1% i supera les expectatives d'expansió del 0,1% dels economistes en l'enquesta de The Wall Street Journal.

Després de la històrica caiguda del 9,7% del PIB durant el segon trimestre, l'economia alemanya va registrar una expansió rècord de la producció del 8,5% durant el tercer trimestre.

"Durant el quart trimestre, el procés de recuperació es va alentir a causa de la segona onada de coronavirus i d'un altre tancament imposat a finals d'any", va dir Destatis.

El PIB es va contraure un 3,7% interanual durant el quart trimestre sobre una base ajustada al calendari i als preus, segons Destatis. Aquesta xifra es compara amb una contracció del 3,9% en l'estimació preliminar. Els economistes enquestats per The Wall Street Journal havien previst un descens del 3,9%.

Noticias relacionadas

contador