ep el presidente de los eeuu donald trump
Michael Laughlin - Archivo

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA es va situar al 2,1% en 2019, segons les dades publicades aquest dijous, la qual cosa suposa que el creixement econòmic s'ha mantingut malgrat que la despesa dels consumidors es va reduir durant l'any passat. Les dades coincideixen amb l'estimació anterior i estan en línia amb les expectatives del mercat.

L'augment del PIB també al quart trimestre va reflectir les contribucions positives de les despeses de consum personal, despeses del govern federal, exportacions, inversió residencial fixa i despeses del govern estatal i local que van ser parcialment compensats ​​per contribucions negatives de la inversió d'inventari privat i no residencial inversió fixa.

Malgrat que l'economia estatunidenca va continuar creixent, encara que a un ritme lleu, el país podria tenir dificultats per assolir fins i tot aquesta modesta taxa de creixement durant els pròxims mesos si no es refrena l'expansió del coronavirus. A les últimes etapes del primer trimestre, el turisme i les empreses relacionades amb els viatges ja n'estan notant els efectes nocius, i els gegants tecnològics han advertit sobre vendes i guanys potencialment més suaus.

Noticias relacionadas

contador