• La demanda d'energia de les grans companyies suposa el 47% del total del país
  • No obstant, en els ultims 12 mesos el consum ha pujat un 0,4%
Sector electrico

El consumo elèctric de les mitjanes i grans empreses ha baixat un 1,8% el juliol respecte al mateix mes de l'any anterior. Desglossat per sectors, el consum industrial va caure un 1,3% i el dels serveis un 4,1%. En el càlcul d'aquestes dades s'han tingut en compte els efectes de la composició del calendari i l'evolució de les temperatures.

No obstant, segons dades de l'Índex Red Eléctrica (IRE), el consum elèctric d'aquest tipus de companyies va pujar un 0,4% en els últims dotze mesos davant al mateix període de l'any passat, corregits això sí efectes de calendari i temperatures.

EL CONSUM DELS SERVEIS CAU MÉS QUE L'INDUSTRIAL

En los últimos doce meses, el gasto energético de la industria subió un 0,3% y el de los servicios bajó un 0,7%

Desglossat per sectors, el consum industrial cau un 1,3%, i el dels serveis un 4,1%. En termes dels últims dotze mesos, la despesa energètica de la indústria va pujar un 0,3% i el dels serveix va baixar un 0,7%. Quant a les cinc activitats tradicionals amb un consum d'energia més gran, la demanda de la metal·lúrgia va baixar un 3,5%, la indústria química va caure un 2,7% i la del paper, un 1,1%. D'altra banda, la fabricació de productes minerals no metàl·lics va pujar un 7,2%, mentres que la d'alimentació va créixer un 0,3%.

Les activitats que més consum d'energia utilitzen a les grans empreses són l'extracció de minerals metàl·lics ( que va pujar un 30,1%) la captació, depuració i distribució de l'aigua (25,1% d'augment), la fabricació de material i equip elèctric (+11,9%), la fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics (+7,2%) i la producció d'elements de cautxú i plàstics (+2,2%)

L'IRE és un indicador l'objectiu del qual és facilitar informació sobre l'evolució del consum elèctric del conjunt de grans i mitjanes empreses, enteses com aquelles que tenen una potència contractada superior als 450 kilovats. Les mesures es recullen a més de 23.400 punts al voltant de 13.900 empreses.

contador