• Tant el comerç tradicional com l'online van patir correccions
brexit-big-ben

El consum al Regne Unit va continuar caient al març. Segons l'índex de consum realitzat per Visa, la despesa de la ciutadania de les illes es va reduir un 2,1% al tercer mes de l'any després de la caiguda d'un punt al febrer. D'aquesta manera, el resultat del primer trimestre de 2018 és el pitjor registrat des dels últims tres mesos de 2012.

El consum tant en comerços tradicionals com en canals en línia es va reduir en contrast amb les dades d'un any abans, cosa que no es produïa des de setembre de 2013. En particular, el consum 'cara a cara' va caure de forma més ràpida (-3,0%) i va superar la taxa registrada al mes anterior (-2,4%). De la mateixa manera, el comerç electrònic va caure un 1,2% en la taxa mitjana anual després de mostrar un lleuger augment al febrer de tres dècimes, registrar la primera correcció des de l'abril de l'any passat i la més forta des de desembre de 2012.

Dels vuit sectors que Visa controla pel seu índex, sis d'ells van registrar una taxa interanual negativa, amb el segment de 'transport i comunicacions' mostrant el pitjor desenvolupament (-8,6%), seguit de 'béns per a la llar' (-5,8%), 'oci i cultura' (-5,6%), 'sanitat i educació' (-3,2%) i 'roba i calçat' (-2,7%). El grup d'influència amb millors resultats va ser 'menjar, begudes i tabac' (+5,7%).

"L'impacte negatiu de la 'Bèstia de l'Est' en l'activitat econòmica del Regne Unit no explica completament el resultat de març. Ens trobem davant d'una caiguda de la confiança, i d'altres factors econòmics, que està reprimint els compradors. Les vendes tradicionals van tornar a patir, i el comerç electrònic va caure per primera vegada en deu mesos al ritme més ràpid des de 2012. Dit això, és aviat per preocupar-se per aquesta correcció, que ha de ser revisada en el context d'un gran creixement a principis de 2017", va apuntar Mark Antinpof, director comercial de Visa.

Noticias relacionadas

contador