• Los británicos votaron a favor de la salida de Reino Unido de la Unión Europea
  • La libra esterlina se deprecia frente al euro y al dólar
ubs

El director executiu d'UBS, Sergio Ermotti, ha afirmat que les cotitzacions d'alguns bancs són motiu de preocupació, encara que recorda que és massa aviat per saber com influirà en un futur la decisió del Regne Unit de no seguir dins de la Unió Europea (UE), segons Reuters. "Ens trobem en l'inici d'un procés que va a trigar diversos anys a culminar-se i és massa aviat per especular com serà el resultat final", ha dit Ermotti durant la celebració d'una conferència sobre finances a Berna (Suïssa).

El dijous passat 23 de juny es va celebrar al Regne Unit el referèndum per decidir si el país continuava o no a la UE. Encara que el resultat va estar molt ajustat, finalment es va imposar el sí al 'Brexit' amb el 51,9% dels vots a favor (un total de 17,4 milions de britànics), enfront del 48,1% que van votar per la permanència (uns 16,1 milions d'electors).


Entre les conseqüències, el primer ministre britànic, David Cameron, va anunciar la seva dimissió després que es conegués el resultat a favor del 'Brexit'. En una declaració davant la premsa divendres, el 'premier' va explicar que deixarà el seu càrrec a l'octubre perquè no seria correcte que segueixi "capitanejant el vaixell", atès que va apostar per la permanència i ha perdut.

Una altra conseqüència ha estat la depreciació de la lliura. La moneda britànica des de divendres passat, el dia en què es van conèixer els resultats del 'Brexit', s'ha deixat un 9% enfront de l'euro.

contador