• Les entitats tindran temps de revisar les seves polítiques i criteris per a la concessió de crèdits, per tal de reduir la creació d'NPL nous
BCE

El Banc Central Europeu (BCE) ha publicat aquest matí un apèndix a la Guia del BCE sobre préstecs dubtosos per a entitats de crèdit. En ell, el regulador monetari hi explica les seves expectatives supervisores en relació amb els nivells de provisions sobre Non-Performing Loans, NPL, o partida fallida en la seva traducció al català, que entraran en vigor a partir de l'1 d'abril de 2018. L'apèndix no té caràcter vinculant, però servirà com a punt de partida per al diàleg entre el BCE i les entitats de crèdit.

La Supervisió Bancària del BCE té com a obligació abordar les vulnerabilitats principals de les entitats de crèdit, en línia amb la Directiva de Requisits de Capital, mitjançant l'avaluació dels riscos específics a l'activitat de cada entitat. El mecanisme únic de supervisió ha tractat el risc creditici com una àrea prioritària des de l'avaluació global duta a terme el 2014, i ha intensificat el seu treball durant els últims dos exercicis.

Un nivell elevat de préstecs dubtosos pot afectar el capital i el finançament de les entitats, amb una reducció de la seva rendibilitat i allunyant el crèdit de les llars i les empreses. Per això, el control sobre els NPL és crucial tant per a la sostenibilitat de l'activitat creditícia, com per assegurar la salut de l'entorn macroeconòmic.

A partir d'abril, el BCE discutirà amb les entitats la seva posició i quines mesures adoptar en el cas que fossin necessàries. El resultat d'aquest diàleg s'incorporarà per primera vegada al procés de revisió i avaluació supervisora ​​(PRES) el 2021. Fins llavors, les entitats tindran temps de revisar les seves polítiques i criteris per a la concessió de crèdits, per tal de reduir la creació d’NPL nous.

Noticias relacionadas

contador