bce-les-marches-misent-sur-une-hausse-des-achats-de-dette-privee

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit ampliar el calendari per a la revisió de la seva estratègia de política monetària, i ha conclòs que la revisió de l'estratègia s'ajornarà de finals de 2020 a mitjan 2021, segons ha informat l'organisme aquest dijous en un comunicat.

Expliquen que, en la situació actual, els òrgans rectors i el personal del BCE i dels bancs centrals nacionals de l'Eurosistema estan centrant els seus esforços a fer front als reptes de la pandèmia de coronavirus.

Per això, i a causa de les mesures sanitàries vigents a la Unió Europea (UE), entre les quals s'inclouen el tancament d'espais públics i la prohibició de concentracions de persones a diferents països de la zona euro, el BCE ha estimat que els actes programats per escoltar als interessats, i que estaven prevists originalment per al primer semestre de 2020, tinguin lloc durant el segon semestre de 2021.

A més, el Fòrum del BCE sobre banca central que se celebra anualment a Sintra (Portugal) també s'ha ajornat, en aquest cas, als dies 10, 11 i 12 de novembre de 2020.

El BCE recorda que manté la seva invitació als ciutadans de la zona euro perquè presentin per escrit les seves propostes i comentaris sobre l'estratègia de la política monetària a través del portal electrònic "El BCE t'escolta". El termini s'ha ampliat també fins a final d'agost de 2020.

Noticias relacionadas

contador