coronavirus-lagarde-bce-appelle-a-la-solidarite-dans-la-zone-euro

L'economia de la zona euro ha registrat una caiguda sense precedents al segon trimestre de l'any, després de registrar una contracció del 3,8% durant els tres primers mesos de 2020; sembla haver tocat fons al maig, cosa que suggereix un rebrot de l'activitat a la regió a partir del tercer trimestre, segons ha anunciat la presidenta de la institució, Christine Lagarde, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern del banc central.

"Existeixen símptomes d'una recuperació tèbia", ha assenyalat la presidenta del BCE, destacant que les últimes enquestes suggereixen que l'enfonsament de l'activitat va tocar fons al maig, i anticipen un rebot a la segona meitat de 2020, a mesura que es van aixecant les mesures de confinament, encara que la velocitat i l'escala del rebot "continuen sent incertes".

En aquest sentit, Lagarde ha subratllat que el Consell de Govern del BCE manté el seu compromís de fer tot el que sigui necessari per complir el seu mandat i fer que la política monetària de l'entitat es transmeti sense dificultats a tots els racons de l'eurozona. Així mateix, la francesa ha reiterat la disposició del BCE d'ajustar els seus instruments en funció de les necessitats.

D'aquesta manera, els economistes del BCE han ajustat les seves projeccions macroeconòmiques i el seu escenari base ara anticipa una caiguda del PIB de l'eurozona del 8,7%, que al 2021 passarà a ser un rebot del 5,2% i al 2022 es moderarà al 3,3%.

En el cas de la inflació, la deterioració de l'economia i la caiguda de la demanda i dels preus de l'energia han fet que el banc central revisés a la baixa les seves estimacions: un 0,3% al 2020 i un 0,8% al 2021; al 2022 preveu que els preus pujaran un 1,3%.

Noticias relacionadas

contador