christine lagarde bce sept 22

Els responsables de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) estan començant a considerar un ritme de pujades de tipus d'interès més lent del que va indicar la presidenta Christine Lagarde al desembre, segons han explicat funcionaris amb coneixement de les converses a Bloomberg.

Mentre que l'increment de 50 punts bàsics al febrer que ella va assenyalar segueix sent probable, la perspectiva d'un augment més petit de 25 punts a la següent reunió al març està guanyant suport, van dir els funcionaris, demanant no ser identificats perquè les converses sobre el assumpte són confidencials.

Segons van remarcar aquests funcionaris, qualsevol alentiment de l'enduriment monetari no s'hauria d'interpretar com una relaxació del BCE en el mandat. Van insistir que no s'ha pres cap decisió, i que els responsables de la política monetària encara poden fer el pas de mig punt per a la reunió del març que Lagarde va apuntar el 15 de desembre.

Una inflació més feble del previst a la zona euro, una caiguda dels preus del gas natural i la perspectiva d'un enduriment més suau per part de la Reserva Federal dels EUA han reconfortat els responsables polítics, que reflexionen sobre com continuar amb les pujades de tipus més agressives de la història del BCE.

El que ha publicat avui Bloomberg contrasta amb el que ha dit Philip Lane, membre del Comitè Executiu del BCE, que, en una entrevista a Financial Times publicada aquest dimarts, ha defensat que caldrà apujar més els tipus. Així mateix, Lane ha parlat de la necessitat que els governs emprenguin "importants ajustos fiscals" en els propers anys.

contador