la-sous-utilisation-des-capacites-freine-l-inflation-dit-draghi

El Banc Central Europeu (BCE) celebra des d'aquest dilluns a Portugal la cinquena edició del seu fòrum anual, que reuneix dirigents d'institucions financeres, economistes i distingits acadèmics de tot el món en una cita que aquest any se centrarà en el desenvolupament de la inflació i dels salaris.

El president del regulador, Mario Draghi, serà l'encarregat d'obrir el fòrum en aquest lliurament, que té lloc a Sintra, una localitat a uns 30 quilòmetres de Lisboa, que pretén replicar el model nord-americà que des de 1978 la Reserva Federal (Fed) posa en pràctica a la ciutat de Jackson Hole, Kansas.

Durant aquest acte inaugural també està prevista la participació de l'exsecretari del Tresor nord-americà, Lawrence Summers, que exposarà davant els assistents els seus pensaments sobre la política monetària en cicles de baixa inflació i baixos tipus d'interès. Draghi tornarà a comparèixer dimarts amb un discurs enfocat en el futur dels preus i el procés de fixació de salaris, acompanyat de Peter Praet, membre del Consell de Govern del BCE.

També dimarts, James H.Stock, professor de la Universitat de Harvard, exposarà el seu parer sobre la desacceleració i sensibilitat dels preus davant el canvi de cicle, mentre que el seu company de la Universitat de Califòrnia, Yury Gorodnichenko, donarà a conèixer seves previsions sobre la inflació i tancar la segona sessió.

El fòrum continuarà dimecres amb una sessió presidida per Sabine Lautenschläger, també membre del Consell de Govern del regulador europeu. A més, també hi participaran Aviv Nevo, professor de la Universitat de Pennsilvània, i Uta Schönberg, professor de la University College de Londres. L'economista de la Comissió Europea, Tommaso Valleti, el cap de mercats laborals de l'Organització Internacional del Treball (OGT), Philippe Marcadent, el president de l’OGT, Klaus Zimmerman, i la professora de la Universitat de Cornell, Erica Groshen, continuaran amb un debat.

La cita tancarà dimecres amb la intervenció de Draghi, el president de la Fed, Jerome Powell, el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, i el governador del Banc de la Reserva Australiana, Philip Lowe.

Noticias relacionadas

contador