la-bce-favorable-a-une-fusion-entre-deutsche-bank-et-une-autre-banque-europeenne

El Banc Central Europeu (BCE) té menys esperances que l'economia es recuperi durant la segona meitat de l'any i creu, fins i tot, que el creixement pot ser més feble del que s'esperava, segons l'informe de política monetària publicat aquest dijous per l'organisme presidit per Mario Draghi.

Ha de saber si la pèrdua d'impuls és temporal o està destinada a durar abans de plantejar noves mesures per donar suport a l'economia

Després d'uns mesos de lent creixement, el BCE reconeix als seus actes que ha de conèixer si la pèrdua d'impuls és temporal o està destinada a durar abans de plantejar la possibilitat de noves mesures per donar suport a l'economia.

"La confiança a l'escenari base és una mica menor i el rang d'altres possibles resultats s'ha ampliat". "S'ha admès que algunes dades recents van demostrar ser fins i tot més febles del que s'esperava", escriu el document, que afegeix que els termes i condicions per a futures Operacions de Refinançament a llarg termini (TLTRO) es decidiran en una futura reunió de política monetària, sense donar-ne més detalls, tot i que es tindrà en compte el creixement i la transmissió de la política monetària que hagin fet els bancs. "S'han formulat altres arguments en suport de l'opinió que les operacions TLTRO-III s'han de considerar com una eina potencial per ajustar la política monetària".

Com a signe de la moderació de l'activitat global, el BCE assenyala la persistent debilitat al comerç i un debilitament en la dinàmica dels préstecs, assumptes consistents amb la frenada al creixement.

Pel que fa a la inflació, l'organisme afirma que es troba per sota dels seus objectius de forma no confortable. Llac que també reflecteix una economia més feble.

El document també suggereix que els membres del Consell d'Administració no han tingut un debat a fons el mes passat sobre els efectes adversos dels tipus d'interès negatius i l'oportunitat de prendre mesures per mitigar-los. Per ara, però, els bancs centrals observen que la taxa de dipòsit negativa del BCE està contribuint a un augment en els volums de totes les categories de crèdit.

Noticias relacionadas

contador