shell dl oil gas wti brent crude oil commodities rig mexico
Company photo / Copyright: Stuart Conway

El barril de Brent corregeix a la baixa aquest dijous, fins als 89,61 dòlars per barril, després de la pujada de dimecres, quan ha superat els 90 dòlars, després de tocar un màxim intradia als 90,42 dòlars. D'aquesta manera, el cru ha assolit màxims no vistos des del 2014. Tot plegat enmig d'un clima de tensió per la crisi geopolítica a Ucraïna. El West Texas Intermediate, referència nord-americana, cedeix fins als 87 dòlars des dels gairebé 88 dòlars de fa unes hores.

La pujada s'ha produït enmig de les tensions geopolítiques creixents entre Rússia i Ucraïna, i mentre l'oferta continua sent escassa enmig d'un repunt de la demanda, segons ha apuntat CNBC.

Les tensions no han fet sinó augmentar la preocupació pels diversos factors que contribueixen a un mercat ja ajustat. L'OPEP+ està tenint problemes per complir els objectius mensuals de producció mentre restableix el subministrament als mercats després de les dràstiques retallades del 2020, i els EUA estan a més d'un milió de barrils del seu nivell rècord de producció diària. L'organisme es reuneix el 2 de febrer per considerar un altre augment de la producció.

"Els preus del petroli s'han mantingut a un nivell baix, amb pocs indicis que les tensions que han contribuït a pujar els preus estiguin disminuint", comenta Michael Hewson, de CMC Markets.

Els inventaris als EUA van augmentar la darrera setmana, amb un increment de les existències de cru de 2,4 milions de barrils, enfront de les expectatives d'un modest descens. Els inventaris de gasolina van pujar al nivell més alt en gairebé un any, un bàlsam necessari per al mercat.

Noticias relacionadas

contador