ep sede del banco de canada 234 wellington st w ottawa on k1a 0g9 canada
BANCO DE CANADÁ/EUROPA PRESS - Archivo

El Banc del Canadà (BoC, per les sigles en anglès) ha complert el que esperava el mercat i ha decidit tornar a mantenir els tipus d'interès al 5%. L'organisme també ha destacat que manté "la política d'ajust quantitatiu".

A més, assegura que "si bé la inflació continua sent massa alta i persisteixen els riscos, l'IPC i la inflació subjacent han disminuït encara més als últims mesos". Amb vista al futur, l'organisme "buscarà proves que aquest impuls a la baixa es manté".

"El Consell de Govern està observant especialment l'evolució de la inflació subjacent i continua centrant-se en l'equilibri entre l'oferta i la demanda a l'economia, les expectatives d'inflació, el creixement salarial i el comportament dels preus de les empreses", afegeix.

D'aquesta manera, el banc central "segueix decidit en el compromís de restablir l'estabilitat de preus per als canadencs".

Segons les últimes dades conegudes, l'IPC del Canadà es va desaccelerar fins al 2,8% al febrer, mentre que la mesura subjacent d'inflació, que havia estat rondant el 3,5%, es va desaccelerar poc més del 3% al febrer. Ara, el BoC espera "que la inflació s'acosti al 3% durant el primer semestre d'aquest any, se situï per sota del 2,5% al segon semestre i arribi a la meta d'inflació del 2% el 2025".

Pel que fa al comportament de l'economia, el creixement "es va estancar" a la segona meitat de l'any passat i l'economia canadenca "va passar a tenir un excés d'oferta".

"En general, el banc pronostica un creixement del PIB de l'1,5% el 2024, del 2,2% el 2025 i de l'1,9% el 2026. L'economia en enfortiment absorbirà gradualment l'excés d'oferta al llarg del 2025 i fins al 2026", anticipa.

Mentrestant, "una àmplia gamma d'indicadors suggereixen que les condicions del mercat laboral continuen millorant", i la taxa d'atur ha augmentat gradualment i ha arribat al 6,1% al març.

Noticias relacionadas

contador