michael saunders

Agost està marcat al calendari dels inversors com el mes en què el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) emprendrà l'esperada -i postergada- pujada de tipus. El mercat ha descomptat una mica més d'un increment del preu del diner durant els propers 12 mesos, però aquestes previsions es podrien veure desbordades per l'acció del banc central, segons un dels 'falcons' del seu Comitè de Política Monetària.

En aquests termes s'ha expressat Michael Saunders, conegut per ser un dels membres del BoE que més aposta per la normalització de la política monetària. En declaracions a la CNBC ha assegurat que aquesta postura podria ser massa cauta.

El governador del banc central, Marc Carney, es va llançar 'a la piscina' a principis d'any quan assegurava "majors i més ràpides mesures" per recuperar el camí de la normalització monetària. Una promesa que encara no s'ha complert, amb una inflació que va frenar la seva caiguda el maig (+2,4%) després de quatre mesos seguits de caigudes consecutives. Però segons Saunders, abans que acabi 2018, aquesta promesa es complirà si les condicions econòmiques així ho requereixen.

"Si l'economia es desenvolupa com espero, pot ser que les taxes d'interès hauran de pujar una mica més ràpid", ha assegurat un dels membres més agressius del banc central, el vot del qual sempre està a favor de les alces en les taxes.

Les seves expectatives també són de les més optimistes entre els banquers centrals britànics. "Les meves expectatives, condicionades al fet que el Brexit es desenvolupi d'una manera suau i gradual, són que l'economia segueixi creixent al voltant del ritme que hem vist durant els últims anys", ha previst. Espera també "que la taxa d'atur caigui un mica més, i el creixement salarial millori una mica". En aquest context creu Saunders que "els tipus han d'incrementar-una mica més ràpidament".

Durant la reunió del mes de juny, el Comitè de Política Monetària va decidir mantenir els tipus d'interès al 0,5%, per tres vots en contra i sis a favor, una divisió que fa preveure nombrosos analistes que durant la cinquena reunió del any es doni un increment de 25 punts bàsics, fins al 0,75%.

Noticias relacionadas

contador