ep carteroscorreos
CORREOS

El 80% de la plantilla d'empleats de Correus ha secundat la vaga que estava programa per aquest divendres durant el torn de nit i les primeres hores del dia. Els sindicats reclamen a la companyia postal que llanci ofertes d'ocupació per incorporar a un total de 15.000 llocs de treball per desconvocar les aturades previstes pel 21 i 26 de desembre, un període de màxima activitat per la campanya de Nadal.

Els sindicats convocants consideren un "èxit rotund" el seguiment de la vaga, mentre que Correus, per la seva banda, ha declinat facilitar dades d'adhesió de la plantilla a l'atur.

En concret, CCOO i UGT estimen que una mitjana del 80% dels empleats de l'operador postal públic s’han sumar a la vaga en els torns de nit i de matí, un percentatge que s'eleva fins i tot fins al 85% en el cas de les instal·lacions de Barcelona i Sevilla, i al 100% a Granada i Astúries.

De la seva banda, CSIF s'estima que el 70% dels empleats han secundat l'aturada durant les primeres hores de la jornada, en què els sindicats convocants tenen, a més, previst manifestar-se aquest migdia davant la seu del Ministeri d'Hisenda al carrer Alcalá de Madrid , al costat de la Puerta del Sol de la capital.

Els quatre sindicats amb representació en l'operador postal públic (CCOO, UGT, Sindicat Lliure i CSIF) van decidir a última hora de la nit d'aquest dijous mantenir la vaga en rebutjar, per considerar-la "irrisòria", l'última proposta de millores en les condicions laborals que Correus els va plantejar durant una reunió.

Les formacions mantenen de moment la resta del calendari d'aturades convocades a Correus, que preveu dues jornades de vaga el desembre, els dies 21 i 26, ja en plenes festes nadalenques.

Les aturades tindran així lloc durant el període de "màxima activitat" de la companyia, com a conseqüència del repunt d'enviaments que es registra en ocasió del 'Black Friday' i el Nadal.

En concret, Correus estima que la seva activitat de gestió d'enviaments creix un 34% respecte a la mitjana habitual de l'any durant el mes de novembre, i un 25% durant el de desembre, de manera que l'operadora té programats els seus reforços d'efectius i vehicles.

La desconvocatòria d'aquestes vagues passa, segons els sindicats, perquè el Govern i la societat postal pública es comprometin a llançar ofertes d'ocupació per incorporar un total de 15.000 llocs de treball, garanteixin la recuperació d’"almenys" el 9% del poder adquisitiu perdut durant la crisi, i s'aportin fons addicionals per implementar altres millores.

Noticias relacionadas

contador