ep trabajadorescorreos cortantrafico
CCOO

Correus busca salvar la jornada de vaga d'aquest divendres amb una reunió 'in extremis' amb els sindicats amb representació a la companyia (CCOO, UGT, Sindicat Lliure i CSIF). La trobada tindrà lloc aquest dijous i Correus tractarà d'evitar l'aturada que, segons el previst, es produirà en plena vigília de la campanya de Nadal, l'època de l'any durant la qual la companyia postal més enviaments tramita.

El calendari d'aturades programades a l'empresa té, a més, continuació el desembre, els dies 21 i 26 de desembre, ja en plenes festes nadalenques i succeeix a les aturades i manifestacions secundades en diferents capitals de província. D'aquesta manera, milers d'enviaments corren el risc de no arribar al seu destí a temps.

La reunió convocada per a la tarda d'aquest dijous té lloc després de la celebrada el passat dimarts, quan Correus va posar sobre la taula una proposta que inclou pujades de sou, la reducció de la temporalitat i convocatòries d'ocupació per incorporar en diverses fases 6.755 treballadors.

No obstant això, les centrals consideren insuficients aquestes mesures i asseguren que mantindran la vaga en el cas que Correus no millori la seva proposta durant la trobada d'aquesta tarda.

ELS SINDICATS EXIGEIXEN UNA MAJOR CONVOCATÒRIA D'OFERTA D'OCUPACIÓ

En aquest sentit, consideren que la convocatòria d'oferta d'ocupació ha d'incloure entre 1.300 i 1.500 llocs de treball addicionals. A més, reivindiquen una major contribució de fons per augmentar sous i reconèixer drets, segons han indicat a Europa Press fonts sindicals.

Després de la reunió de dimarts, Correus va indicar que les mesures proposades per la societat permeten "afrontar amb èxit" els reptes estratègics de futur de l'empresa. A més, va assegurar que suposen un "important avanç i una prova inequívoca" de la seva "voluntat negociadora i de la seva aposta pel diàleg com el millor mecanisme per a la resolució de conflictes".

Amb la seva convocatòria de vaga, els sindicats de la societat postal reclamen l'articulació per part de Foment d'un Pla de prestació que garanteixi el servei postal universal, un projecte per diversificar el negoci de la companyia davant la caiguda dels enviaments tradicionals, un pla d'ocupació per incorporar 13.000 llocs fixos, i regular les condicions laborals després de "la deterioració que s'han registrat a la crisi".

Respecte al pla de prestació, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha indicat durant els últims dies que està pendent d'aprovació per part de la UE per posteriorment aprovar-ho en Consell de Ministres.

Noticias relacionadas

contador