coronavirus-la-cote-de-trump-sur-la-gestion-de-la-crise-au-plus-bas

El Govern dels EUA ultima ja el seu nou paquet de mesures d'alleujament contra la crisi del coronavirus. Entre aquestes destaca el pagament directe de 1.200 dòlars a la majoria de ciutadans, segons ha revelat Larry Kudlow, un dels assessors financers de Donald Trump.

Els matrimonis que compleixin els requisits optaran a un xec de 2.400 dòlars i, s'atorgarà un xec addicional de 500 dòlars per cada persona dependent menor de 17 anys.

Entre els requisits que s'han de complir s'hi troben els ingressos totals, que han de ser com a màxim de 75.000 dòlars anuals per individu i 150.000 dòlars anuals en el cas de parelles casades. Els que guanyin més, rebran menys ajudes, fins a un topall: si es guanya més de 99.000 dòlars a l'any (com a individu) o de 198.000 dòlars (com a matrimoni), no es podrà optar a rebre cap xec.

Els nous estímuls planegen també cobrir fins a un 70% del sou dels aturats, en substitució del xec de 600 dòlars que va entrar en vigor a l'inici de la pandèmia i que ha expirat aquest mateix cap de setmana.

Aquestes noves ajudes costaran a l'Estat més d'1,7 bilions de dòlars i, si tiren endavant, seran una gran concessió del bàndol republicà que, des del primer moment, s'ha mostrat poc inclinat a injectar nous estímuls.

Noticias relacionadas

contador