• "Les reformes del mercat de l'ocupació a Espanya a mitjans de 2012 són exemple d'una reforma estructural", va indicar
  • A més, Draghi considera que les "mesures adoptades ajudaran a revitalitzar el fluxe de nous crèdits cap a empreses rendibles i en creixement"
draghi rajoy

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha animat a les economies de la zona euro escometre "urgentment" reformes estructurals com les dutes a terme a Espanya el 2012, ja que considera que són un "exemple" que ha tingut "èxit".

El banquer italià s'ha pronunciat així durant un acte amb motiu del centenari de la 'Deusto Business School' que també ha comptat amb la presència del president del Govern, Mariano Rajoy, i on ha estat presentat per l'excomissari de la Comissió Europea Joaquín Almunia.

El president del Banc Central Europeu va aplaudir la reforma del sector financer

En el seu discurs, Draghi va assenyalar que és "vital" per a les economies de l'eurozona escometre de forma "urgent" reformes estructurals amb l'objecte d'incrementar el creixement de la productivitat, desbloquejar el mercat laboral i evitar l'estancament dels ingressos per càpita, recull Europa Press.

"Les reformes del mercat de treball a Espanya a mitjan 2012 són un exemple d'una reforma estructural que ha tingut èxit en el desbloquejo del mercat de treball", va afirmar el president del principal organisme monetari europeu, per afegir que és "remarcable" la reducció de la taxa d'atur des d'un 26,5% de 2013, fins al 19% actual.

"Si bé segueix sent molt alta (la taxa d'atur), la disminució de gairebé 8 punts percentuals en tres anys en un context de gran despalanquejament és remarcable", va indicar Draghi que també va aplaudir la reforma del sector financer.

"Les mesures preses aquí a Espanya per reduir els efectes llegats de la crisi bancària ajudaran a revitalitzar el flux de nous crèdits cap a empreses rendibles i en creixement", va postil·lar.

RAJOY ES COMPROMET A CONTINUAR AMB LES REFORMES I SEGUIR OFERINT ESTABILITAT

El president del Govern s'ha compromès davant el president del Banc Central Europeu al fet que Espanya segueixi aprofundint en la seva "ambició reformista" i a mantenir l'estabilitat pressupostària. Mariano Rajoy ha estat l'encàrrec de clausurar en acte de Deusto Business School.

Rajoy qui ha elogiat la labor i trajectòria del centre que ha organitzat aquest acte, ha aprofitat per agrair també la tasca de Draghi, de qui ha destacat la seva "lucidesa, coneixement i experiència".

Davant ell ha fet un repàs de la situació econòmica d'Espanya en la qual, com a preàmbul, ha subratllat que la principal responsabilitat per fer front a la crisi recau sobre cada país perquè és a nivell nacional on han d'aplicar-se polítiques econòmiques que permetin corregir els desequilibris.

contador