ep la vicepresidenta primera del gobierno carmen calvo en la comision para la reconstruccion del
Pool

Divisió al Govern sobre si congelar o no el sou als més de 2,5 milions de funcionaris públics que té Espanya. D'una banda, la ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, no ha descartat aquesta possibilitat durant una entrevista a 'Herrera en Cope'.

Per un altre, i gairebé a la mateixa hora, Carmen Calvo assegurava a Antena 3 que l'Executiu no planteja incloure aquesta qüestió als Pressupostos Generals de l'Estat, en la proposta del qual afirma estar ja treballant.

La veritat és que, tal com avançava 'El País' recentment, Hisenda considera la possibilitat per donar oxigen a uns PGE que es recolzaran a la taxa Google i Tobin com a principals banderers i novetats. Al seu torn, des de CC.OO rebutgen aquesta possible congelació salarial dels funcionaris per a 2021 i demanen "respecte institucional".

Els que sí que s'obren a negociar són UGT, que acceptarien no apujar el sou als funcionaris públics a canvi d'una revisió salarial lligada a l'IPC per salvaguardar el seu poder adquisitiu. Precisament, Calviño ha destacat durant la seva intervenció que tant funcionaris com pensionistes "han guanyat poder adquisitiu els últims anys".

Això últim serviria com a excusa per justificar la congelació de sous, en entendre's des d'Hisenda que no s'incorre en un greuge envers els funcionaris malgrat ser una mesura que estaria enquadrada enmig d'una pandèmia.

L'última a pronunciar-se sobre aquest tema ha estat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que s'ha sumat al 'no' a una congelació i ha demanat, de fet, millors condicions per als treballadors del sector públic.

Noticias relacionadas

contador