ep la ministra de trabajo y economia socia yolanda diaz
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat en una entrevista a RNE que el Govern implantarà les mesures necessàries perquè els treballadors puguin encarregar-se dels seus fills, protegir els docents, evitar contagis i preservar l'educació.

Ha afegit a l'Executiu pensa prorrogar el pla 'Me cuida' per possibilitar que els pares amb fills amb coronavirus puguin acollir-se a una flexibilització de la jornada laboral.

"S'obre la taula de diàleg social el 4 de setembre per donar suport al sector turístic a Balears i un dels elements que es discutiran és el pla 'Em cuida'. Transmeto tranquil·litat, perquè el pla continuarà", ha assegurat.

Així mateix, ha recordat que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ja va arbitrar una mesura, "que va ser desplegar la incapacitat temporal en aquells supòsits de quarantena". "Es prendran les mesures necessàries perquè ningú no es quedi enrere", ha remarcat.

La titular del Ministeri també ha defensat la labor de la ministra d'Educació, Isabel Celaá. "Fa un treball extraordinari i té un equip magnífic", ha elogiat Díaz.

D'altra banda, respecte als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), la ministra ha assenyalat que són 700.000 els treballadors que segueixen acollits a aquesta eina i ha dit que aquests treballadors "estan localitzats en sectors molt concrets".

Sobre la pròrroga d'aquests, la ministra creu que hi haurà acord amb els agents socials per ampliar aquesta eina, que expira el 30 de setembre.

Preguntada sobre si arribarà a un acord per a prorrogar els ERTOs el dia 4, la ministra ha deixat clar que no, perquè no es reuneixen les condicions per tancar l'acord, i que aquest dia únicament arrencarà la taula del diàleg social. "Després hi ha una taula tècnica. El diàleg social és molt intens. No és només quan apareixem signant, té molta feina prèvia", ha subratllat.

Respecte a la petició dels sindicats perquè es mantinguin les quanties de les prestacions associades als ERTO per tal d'arribar a un acord, la ministra ha assenyalat que "ningú no s'asseu a negociar amb línies vermelles" i ha dit que això forma part de la negociació. A més, ha agraït als agents socials la seva trajectòria.

No obstant això, no ha assenyalat fins quan es preveu allargar els ERTO. "Si l'eina funciona bé, per què li hem de posar terminis? L'important és que el Govern no deixarà caure ningú", ha insistit.

D'altra banda, considera que hi haurà acord amb empresaris i sindicats per regular el teletreball i ha deixat clar que "la clau del teletreball és que sigui voluntari per a totes dues parts". "Ningú no podrà imposar-ho", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador