• Rabobank indica que encara s'han de superar els màxims de 2015
dolar1

Carpetada a l'idil·li de les principals empreses d'inversió amb el dòlar. Després que molts bancs d'inversió com Citi, Goldman Sachs o Deutsche Bank abandonessin la seva predicció que el 'bitllet verd' aconseguiria la paritat amb l'euro aquest 2017, l'entitat alemanya ha anat un pas més enllà i ha advertit que "el ral·li de la divisa nord-americana s'ha acabat". Per si això fos poc, ha augmentat més d'un 11% el seu preu objectiu per a l'euro/dòlar aquest any i ara fixa la meta d'aquest 2017 als 1,16 dòlars, des dels 1,03 dòlars que la companyia alemanya preveia per la 'moneda única', fa uns mesos.

No ha trigat ni 24 hores Deutsche Bank en revisar les seves projeccions de l'euro/dòlar durant la segona meitat de l'any, des que un Mario Draghi més optimista sobre inflació ha assenyalat, durant el simposi del Banc Central Europeu (BCE), a Sintra (Portugal) que "per mantenir l'eficàcia de la política monetària les mesures no poden romandre sense canvis a mesura que l'economia s'enlaira". El president del banc central ha deixat les portes obertes a un canvi de política monetària i fins a "un increment de taxes abans que una reducció d'estímuls", indiquen experts de Danske Bank, de manera que des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, un ral·li de l'euro fins als 1,15 dòlars, que es prolongui fins als màxims de 2016, als 1,16163 dòlars, és possible.

El banc alemany creu que l'euro serà el vehicle a través del qual s'enduriran les condicions financeres a la zona euro

En una nota per als clients, després que l'euro hagi escalat fins a màxims d'un any, els analistes de Deutsche Bank han assenyalat que "el ral·li del dòlar, iniciat el 2014, s'ha esgotat". "Després de la conferència de Draghi, hem revisat completament la nostra previsió de l'euro/dòlar pel que fa a la resta de l'any", han indicat. "El nostre principal missatge és que l'euro serà el vehicle a través del qual s'enduriran les condicions financeres a la zona euro", assenyalen des del banc d'inversió alemany.

RABOBANK MOSTRA MÉS CAUTELA

En una altra nota publicada per Rabobank, si bé coincideixen que l'objectiu de l'euro són els 1,16 dòlars, "si Draghi continua alimentant durant els propers mesos la idea que es reduiran les mesures d'estímuls sense precedents", adverteixen que l'euro/dòlar no s'ha desembarassat encara del rang que ha estat dibuixant des de la segona meitat de 2015.

"Per considerar que s'ha revertit completament la tendència recent, s'ha de veure un trencament amb claredat del màxim d'agost de 2015, als 1,1714 dòlars", expliquen els experts del banc holandès. Mentrestant, l'objectiu de curt termini és als 1,1428 dòlars, màxim de juny de 2016, expliquen.

Noticias relacionadas

contador