• El paro bajó en 678.200 personas en 2015 hasta 4.779.500 desempleados, la cifra más baja desde finales de 2010
guindos

Luis de Guindos s'ha mostrat aquest dijous molt satisfet amb les dades d'atur que s'han conegut. Després de la publicació de l'Enquesta de Població Activa (EPA), el ministre d'Economia en funcions ha destacat que la caiguda de l'atur que s'ha produït "és la més intensa de la història d'Espanya". L'atur va baixar en 678.200 persones en 2015 fins a 4.779.500 aturats, la xifra més baixa des de finals de 2010.

Com ha dit en una entrevista a Onda Cero, "les dades són positives" perquè estem davant la major caiguda de la història, i és per això que ha convidat tots a "estar satisfets pel canvi que s'ha donat". No obstant això, De Guindos ha insistit que "encara queda molt a fer".

El ministre d'Economia en funcions ha dit que no cal oblidar que "encara no hem acabat la crisi" i ha assenyalat que "per aconseguir-ho hem de crear encara dos milions de llocs de treball". I ha aprofitat per posar en valor la millora de l'economia que aquest dijous s'aprecia a l’EPA, i en la qual segons ha dit ha influït considerablement "la competitivitat, la recuperació de fluxos de crèdit nou i la reforma que es va fer del sector bancari".

TRANSPARÈNCIA EN EL 'CAS BANKIA'


Així mateix, el ministre s'ha referit al cas de les 'targetes black' de Bankia i ha dit que "el menys important és que ens hagi perjudicat electoralment", sobretot perquè creu que "el més important és que vam fer el que havíem de fer, és a dir, el correcte, ja que aquests casos van desaparèixer quan va arribar el nostre govern".


I també ha valorat la resolució del Tribunal Suprem, que aquest dimecres ha confirmat la decisió d'anul·lar la compra d'accions de Bankia a causa de l'engany en la sortida a borsa. De Guindos ha dit que "respecta" la decisió judicial i ha insistit "en tota la transparència que hi ha hagut en aquest cas".

contador