• "Ara la situació ha canviat, tenim una recuperació econòmica i això obre noves oportunitats per al diàleg"
ep luisguindos inaugurai congresoindustria conectada 40 20170921102702
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assenyalat en una entrevista a Financial Times que la millora de la situació econòmica a Espanya obre noves oportunitats per al diàleg a Catalunya, i hi ha més espai fiscal per a un nou model de finançament autonòmic.

"Un cop la Generalitat descarti aquests plans d'independència, podem parlar", diu el ministre d'Economia

"El 2012 estàvem al mig d'una crisi i el nostre objectiu era evitar que Espanya fos rescatada, ara la situació ha canviat, tenim més espai fiscal, tenim una recuperació econòmica i això obre noves oportunitats per al diàleg", ha assegurat el titular d'Economia, al mig de la crisi política a Catalunya.

Els comentaris de De Guindos són vistos pel mitjà britànic com una oferta per part del Govern com un incentiu a la societat catalana perquè rebutgi la consulta sobiranista del proper 1 d'octubre.

Durant l'entrevista, el ministre reitera l'oferta expressada per diferents membres del Govern per a entaular un diàleg amb la Generalitat de Catalunya si renuncia al referèndum. "Un cop la Generalitat descarti aquests plans d'independència, podem parlar", ha apuntat.

L'ECONOMIA ESPANYOLA NO SENT CAP IMPACTE

En línia amb el que està dient durant els últims dies, el ministre d'Economia ha aprofitat abans d'inaugurar el I Congrés Indústria Connectada 4.0 per insistir que la situació que s'està vivint a Catalunya "de moment" no està tenint cap impacte en l'economia espanyola.

Tot i que ha reconegut que s'estan vivint moments "molt concrets i molt específics" amb el procés sobiranista a Catalunya, ha assenyalat que el missatge llançat pel Govern d'Espanya de compliment de la legalitat és "molt important". "El Govern hi serà i també, com va dir ahir el president, si aquesta legalitat es torna a respectar, el Govern té la mà estesa", ha remarcat.

I durant la seva intervenció en aquest acte ha dit que, "amb tota probabilitat", l'economia espanyola sumarà un avanç superior al 3% el 2017, després de tres anys consecutius de creixement. Es donarà suport per a això en la millora de la demanda interna, la "puixança" del sector exterior i una major facilitat de l'accés al crèdit per part de famílies i pimes, així com al despalanquejament de l’economia. No obstant això, De Guindos ha apuntat que encara cal millorar en la reducció de l'atur, ja que "la creació d'ocupació és clau per mantenir la confiança de l'economia espanyola".

Noticias relacionadas

contador