le-credit-suisse-vise-2-a-3-d-economies-par-an

Credit Suisse ja ha triat a on traslladarà el seu negoci de banca d'inversió europea, que actualment es troba a la City de Londres, una vegada conclogui el procés del Brexit. Espanya és el destí triat, i més concretament la capital, Madrid, que serà el centre de les operacions de l'entitat suïssa al continent.

Així ho ha explicat el cap de banca d'inversió del banc a Espanya i Portugal, Wenceslao Bunge, en una entrevista amb Expansión. En concret, ha explicat que Credit Suisse va demanar una llicència bancària a Espanya el mes passat que li permetrà crear un centre europeu per a la banca d'inversió a la seva seu de Madrid, i espera que aquestes operacions estiguin completament operatives a mitjan 2021.

L'entitat suïssa ha decidit apostar per Madrid després d'haver descartat la bicefàlia amb Frankfurt. La victòria espanyola és clara en aquest cas, que s'uneix a la llarga llesta de reubicacions de negocis que s'estan produint des de Londres cap a d'altres punts de la geografia europea per la imminent sortida del Regne Unit de la UE.

I és que la decisió dels britànics d'abandonar el club comunitari ha tancat l'accés sense restriccions al mercat financer britànic, per la qual cosa molts bancs s'estan afanyant a treure els seus negocis de la City. A més de Credit Suisse, UBS, amb seu en Zurich, ha traslladat els seus equips de trading, risc i back office a Frankfurt, on ja tenia una gran presència en la gestió de patrimonis.

Ja el 2018 alguns mitjans van informar que Credit Suisse planejava fer de Madrid el seu centre de comerç post-Brexit a la UE, cosa que finalment ha acabat per confirmar-se. Ara que l'entitat compta amb una llicència bancària podrà començar a prestar serveis des d'Espanya i convertir la capital en el lloc perfecte per oferir una gamma més àmplia d'activitats de banca d'inversió.

"La prioritat de Credit Suisse sempre ha estat assegurar que mantenim l'accés als clients i mercats de la Unió Europea, independentment dels resultats del Brexit", ha dit un portaveu de Credit Suisse, segons Bloomberg.

Aquestes mateixes fonts també apunten que "els últims tres anys hem ampliat les nostres capacitats existents a Espanya, Alemanya i Luxemburg per poder proporcionar aquesta continuïtat als nostres clients", encara que "Londres continuarà sent una part clau de l'estratègia i la petjada del banc després de la sortida del Regne Unit de la UE".

Noticias relacionadas

contador