ep archivo   oficina de correos 20230607165903
CORREOS - Archivo

Correus ha assegurat en un comunicat que farà una contractació "sense precedents" per al correcte desenvolupament de les activitats relacionades amb els processos electorals i el vot per correu per a les Eleccions Generals que se celebraran el 23 de juliol. Tot i això, CCOO i UGT han desmentit l'acord sindical i han sol·licitat a l'empresa pública que contracti al voltant de 12.000 treballadors, així que es reuneixi amb les organitzacions sindicals per concretar les mesures a prendre de cara als comicis.

La xifra exacta de contractacions es coneixerà quan acabi el termini aquest 9 de juliol perquè els treballadors comuniquin les vacances a l'empresa. En aquest sentit, Correos pretén cobrir al 100% les vacances de la plantilla per garantir el compliment del període electoral amb les vacances d'estiu.

La gestió del vot per correu inclou l'admissió de les sol·licituds, ja sigui per via telemàtica o presencial, el lliurament a les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral, i el lliurament en mà de la documentació electoral tramesa pel Cens als sol·licitants, així com l'admissió del vot i la seva custòdia fins al seu lliurament durant la jornada electoral a les meses electorals corresponents.

Finalment, Correos també s'encarrega del repartiment de les targetes censals i dels enviaments de propaganda electoral, a més de les comunicacions a membres de les meses electorals, l'enviament als ajuntaments de la llista del cens, la recollida de documentació el dia de les eleccions i altres comunicacions.

AMPLIARAN L'HORARI D'OFICINES

D'altra banda, a partir del 3 de juliol es faran adequacions dels horaris habituals de les oficines, tant mitjançant extensions d'horari com amb obertures extraordinàries en dies no feiners, segons les necessitats que es detectin, igual que s'ha fet en processos electorals anteriors.

A més, sempre que l'afluència ho requereixi, podran habilitar taulells exclusius per a les eleccions per agilitzar l'atenció, i es potenciarà l'ús de cita prèvia que ja funciona a 503 oficines de tot el país. Així mateix, a les oficines on sigui necessari, s'habilitarà una opció específica al gestor de torns que prioritzi i canalitzi l'atenció a llocs específics.

Pel que fa a la sol·licitud del vot per correu, l'empresa pública ha recordat que es pot demanar el certificat de la seva inscripció al Cens Electoral fins al proper 13 de juliol, document imprescindible per emetre el vot per correu.

Correus lliurarà les sol·licituds rebudes a les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral, que enviaran als sol·licitants, a partir del 3 de juliol, la documentació necessària perquè puguin exercir el vot per correu. L'adreça en què es rebi aquesta documentació no ha de coincidir amb el domicili habitual del sol·licitant.

Finalment, Correos ha sol·licitat a la Junta Electoral Central l'ampliació del termini de dipòsit del vot per correu fins al 20 de juliol, de manera que els electors disposin de més temps per cursar la sol·licitud i se'n faciliti al màxim la gestió.

CCOO I UGT DESMENTEIXEN L'ACORD SOBRE CONTRACTACIONS

Comissions Obreres (CCOO) i UGT han desmentit l'acord sindical per a la contractació de prop de 10.000 persones per reforçar la plantilla de cara a les eleccions generals del 23 de juliol. A més, assenyalen que calen 12.000 nous contractes per poder fer front a les campanyes.

Les dues organitzacions han assenyalat que han requerit a l'empresa reiterades ocasions que convoqui les organitzacions sindicals per discutir les mesures necessàries per afrontar la feina extraordinària que suposen els comicis, però no han obtingut resposta fins ara.

D'altra banda, han assenyalat que el comunicat realitzat per Correos anuncia "mesures inconcretes, d'augment sense precedents de contractació i altres mesures de caràcter extraordinari de forma genèrica", i han qualificat de "cortina de fum intencionada i partidista per afavorir la imatge del Govern" la manca d'intenció de reunir-se amb la part social de l'empresa.

És per això, que els sindicats han denunciat que el president de Correus, Juan Manuel Serrano, “ha trencat la neutralitat que mereix el càrrec institucional que ostenta, una cosa inacceptable en opinió de CCOO i UGT”.

Finalment, els dos han exigit a Correus els mitjans suficients per garantir el desenvolupament normal del procés electoral, per a la qual cosa caldrà ampliar la plantilla en 12.000 contractes, i aplicar mesures extraordinàries de l'organització del treball com l'aprovació d'entre 4 i 6 repartiments extraordinaris en cap de setmana, l'ampliació d'horaris de les oficines i torns de repartiment i millores de les compensacions econòmiques als treballadors i treballadores per fer front a aquest treball extraordinari.

CCOO i UGT han tornat a sol·licitar al Govern i al president de Correus que "estiguin a l'alçada del procés electoral que està en marxa i que no taquin amb maniobres partidistes el prestigi del servei públic postal del nostre país i dels gairebé 50.000 professionals de plantilla que ho dignifiquen dia a dia".

contador