ep el ministre dagricultura luis planas durant el ple celebrat aquest dimecres al congres dels
El ministre d'Agricultura, Luis Planas, durant el ple celebrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats a Madrid. A Madrid (Espanya), a 25 de març de 2020.Pool

BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

L'Institut Agrícola de Sant Isidre ha enviat una carta al ministre d'Agricultura, Luis Planas, en la qual li demana una rebaixa temporal de la pressió fiscal, amb crèdits equivalents a l'IRPF reportat el 2019 i l'ajornament del pagament de cotitzacions a la Seguretat Social per fer front als efectes econòmics de la pandèmia del coronavirus.

En la missiva, també li reclama facilitar l'accés als crèdits ICO perquè la normativa general deixa fora a la major part dels autònoms i petita i mitjana empresa agrícola, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Altres de les seves peticions són modificar les mesures especials de regularització de mercat afavorint una major sortida d'animals --especialment en l'oví i el caprí-- i una major producció d'alcohol, que podria destinar-se a desinfectant per al sector sanitari.

El president de l'Institut Agrícola i vicepresident de Foment del Treball, Baldiri Ros, sol·licita a Planas que prengui "mesures de mercat per evacuar els excessos d'oferta que s'estan produint per la ruptura d'algunes cadenes de subministrament, tant al territori nacional, com al sector exterior".

Dins de les mesures de reducció dels excessos d'oferta de producte primari, Ros proposa "mesures excepcionals" per permetre una circulació més fluïda de treballadors per acudir a les recol·leccions que en aquest moment estan en marxa, on s'està produint un dèficit de mà d'obra.

contador