china

La Xina centrarà aquest dimarts part de l'atenció inversora, ja que es coneixeran diverses dades macroeconòmiques. D'una banda, el gegant asiàtic publicarà les dades del seu producte interior brut (PIB) del quart trimestre, i de l’altra, es publicaran la producció industrial i les vendes al detall del mes de desembre.

A més, els inversors estaran pendents d'altres referències que es coneixen al Vell Continent. Destacaran les dades finals de l'IPC d'Europa i d'Alemanya, així com la balança per compte corrent del mes de novembre de la zona euro.

En l’àmbit empresarial, caldrà estar atents als EUA. Després que aquest dilluns Wall Street hagi estat tancat per la festivitat de Martin Luther King Jr., aquest dimarts tot tornarà a la normalitat, i els inversors no perdran de vista valors com Morgan Stanley, IBM, Netflix o Bank of America, que presentaran els seus resultats trimestrals.

ECONOMIA

Xina: producció industrial del mes de desembre (3.00 hores); vendes al detall del mes de desembre (3.00 hores); PIB del quart trimestre (3.00 hores).

Alemanya: IPC final del mes de desembre (8.00 hores); índex ZEW de sentiment econòmic i situació actual del mes de gener (11.00 hores).

Europa: balança per compte corrent del mes de novembre (10.00 hores); IPC final del mes de desembre (11.00 hores); índex ZEW de sentiment econòmic del mes de gener (11.00 hores); productes acabats de construcció del mes de novembre (11.00 hores).

Regne Unit: IPC del mes de desembre (10.30 hores); índex de preus de producció del mes de desembre (10.30 hores); índex de preus detallistes del mes de desembre (10.30 hores); discurs de Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra (12.00 hores).

Estats Units: índex NAHB de mercat d'habitatges del mes de gener (16.00 hores); emissió de bons a 3 i 6 mesos (17.30 hores).

EMPRESES

Europa: Prim repartirà dividend; Unilever presentarà resultats.

Estats Units: Morgan Stanley, IBM, Netflix, Bank of America, Delta Air Lines i UnitedHealth, entre altres, presentaran resultats.

contador