• Als EUA, per la seva banda, es publica la dada de permisos de construcció de maig
Pallete-telefonica-2

Aquest divendres els inversors acaben la setmana atents de diverses referències. D'una banda, en el pla macroeconòmic es coneix la decisió de tipus d'interès del Banc del Japó, que arriba després de la pujada decretada per la Reserva Federal (Fed) aquesta setmana i després de conèixer que el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) ha decidit mantenir sense canvis els tipus i la seva política de compra d'actius.

  • 4,22€
  • 1,73%

A més, a Itàlia es publica la balança comercial d'abril i a la Zona Euro surt a la llum la dada d'inflació del mes de maig. Per la seva banda, als EUA es coneixen els permisos de construcció i les dades d'inicis d'habitatges de maig i també la dada de la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan de juny.

En l'àmbit empresarial, en aquesta última jornada de la setmana totes les mirades es dirigeixen cap a Telefónica, que reparteix entre els seus accionistes un dividend de 0,2 euros bruts per títol.

ECONOMIA

Japó: decisió de tipus del Banc del Japó (2:00h).

Itàlia: balança comercial abril (10:00h).

Europa: IPC maig (11:00h).

EUA: Permisos de construcció maig (14:30h); Construcció d'habitatges maig (14:30h); Confiança del consumidor de la Universitat de Michigan juny preliminar (16:00h).

EMPRESES

Espanya: Telefónica reparteix dividend

contador