dl prime minister liz truss downing street
http://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3/

Els experts de Citi veuen improbable que es produeixi una inversió de les tendències recents dels gilts (bons de l'Estat a llarg termini) i de la lliura esterlina malgrat el nomenament d'un nou ministre d'Economia, Jeremy Hunt, i malgrat la reversió de diferents mesures del 'minipressupost' que està previst que Hunt anunciï aquest mateix dilluns.

"És probable que encara quedin per davant uns dies difícils. La feina dura per al Regne Unit només acaba de començar", comenten aquests analistes.

Tot i que el Govern està avançant cap a una postura fiscal més estricta, els canvis sobre els plans de despesa seran ben rebuts, però no seran suficients, diu Citi.

En concret, el banc es refereix a la necessitat d'afrontar els reptes estructurals que van precipitar aquesta crisi i adverteix que, intrigues polítiques a part, "sembla poc probable que sorgeixi un govern amb la legitimitat necessària per fer front a aquests reptes aviat".

Encara que aquests economistes reconeixen que “els problemes aguts de credibilitat poden començar a remetre”, també avisen que és probable que segueixin existint problemes crònics. "Per tant, sembla improbable que es produeixi una inversió sostinguda de les tendències recents, tant dels tipus (dels bons) com de la lliura esterlina", conclouen.

Noticias relacionadas

contador