• Danske Bank fixa el preu d'1,10 dòlars com a objectiu per a la divisa europea a la fi d'any
billets-de-banque-euros-argent-zone-euro-monnaie-riche

Les aigües s'han calmat al mercat de les divises i els experts estan revisant els seus pessimistes previsions sobre la destinació de l'euro en 2017. La victòria de Donald Trump als EUA, i l'efecte dels seus estímuls fiscals que suposadament havien de catapultar al dòlar, juntament amb l'expectativa d'una ràpida normalització monetària per part de la Reserva Federal dels EUA, van oferir l'escenari als analistes perquè tornessin a vaticinar que l'euro i el dòlar aconseguirien l'empat en 2017. Ara, algunes d'aquestes firmes d'inversió afinen les seves prediccions i les milloren.

És el cas de Citi. En una nota enviada a clients, els experts del banc nord-americà han assenyalat que ja no esperen que la 'moneda única' arribi a canviar-se a un dòlar aquest any. Ara, en canvi, creuen que cedirà només fins als 1,04 dòlars en els propers sis a 12 mesos, respecte als 0,98 dòlars que fixava com a preu objectiu per al mes de desembre en l'euro/dòlar.

Com a causes per a aquesta revisió a l'alça fixen l'ajornament del paquet d'estímuls de l'administració Trump, que arribarà més tard de l'esperat i no provocarà un enfortiment tan ràpid del dòlar.

DEUTSCHE BANK CANVIA EL SEU BIAIX A NEUTRAL

No són els únics que mostren la seva decepció davant el retard de les polítiques de Donald Trump. Deutsche Bank, una altra de les entitats que més fort havia apostat per una aguda depreciació de l'euro aquest any, que havia d'haver perdut ja el nivell dels 1,05 dòlars, segons les seves previsions, també esperava una major agressivitat per part del republicà a llançar la seva legislació en matèria d'impostos i de despesa pública.



Deutsche Bank: "El dòlar tampoc reaccionarà de manera significativa a la reforma fiscal en el segon trimestre del 2017"

"Hi ha suficients evidències en la política dels primers mesos del nou govern per pensar que el dòlar tampoc reaccionarà de manera significativa a la reforma fiscal en el segon trimestre del 2017", opinen des del banc d'inversió germà. De fet, ara esperen que la 'moneda única' es dispari fins als 1,10 dòlars en els dos mesos vinents. En definitiva, han canviat el seu biaix sobre la moneda europea de negatiu a neutral, encara que mantenen el seu objectiu de 0,95 dòlars per al tancament de l'any.

Finalment, Danske Bank, que sempre han mantingut un major optimisme que altres signatures d'inversió respecte a l'euro, han millorat també les seves previsions. Ara esperen que la moneda europea es canviï a 1,06 dòlars a un mes vista, a 1,08 dòlars en tres mesos i que acabi l'any en 1,10 dòlars.

Noticias relacionadas

contador