• És important fer una bona planificació i aprofitar les ofertes d'Internet perquè no pateixi la butxaca
conducir carretera

Són molts els que ja han planificat les seves vacances de Setmana Santa, el primer període de relax de l'any després de Nadal, i si l'objectiu és gaudir al màxim sense que pateixi massa la butxaca, sobretot tenint en compte que d'aquí a uns mesos arribaran les vacances d'estiu, convé tenir en compte aquests cinc consells que ajudaran a estalviar aquests dies.

Sortir de casa i descansar no té per què significar fer un gran desemborsament. El banc digital Self Bank, sabedor que el pressupost destinat a les vacances de Setmana Santa és cada vegada major (un recent estudi apunta que cada espanyol gastarà de mitjana 315 euros, un 12,5% més que l'any passat), explica que el principal per aconseguir el màxim estalvi és conèixer una sèrie de claus per evitar que aquestes vacances desbaratin l'economia domèstica. Són els següents:

1. Conèixer les tradicions del lloc de destinació. És important definir la destinació, ja que aquests dies es barregen a les zones turístiques persones de tot tipus, des dels quals es guien per la devoció, fins als que volen descobrir les tradicions i el folklore de les localitats. Per això, des del banc recomanen conèixer per endavant quins són els dies assenyalats al calendari de la zona triada per realitzar reserves anticipades, tant en allotjaments com en restaurants.

2. Elecció de dates i horaris. La majoria de la gent gaudeix dels quatre dies festius, des del Dijous Sant fins al Diumenge de Resurrecció (en algunes comunitats són cinc, ja que compten com a festiu el Dilluns de Pasqua). El millor és buscar horaris de viatge durant els quals la carretera no estigui molt concorreguda amb l'objectiu de gastar menys carburant. A més, si es va a realitzar un viatge amb avió, és important reservar-ho amb antelació i, si és possible, avançar un dia la sortida o retardar un dia la volta per estalviar en el bitllet.

Un recent estudi apunta que cada espanyol gastarà de mitjana aquesta Setmana Santa 315 euros, un 12,5% més que l'any passat

3. Planificació. També és important tenir planificada un full de ruta dels dies de vacances, ja que això va a permetre evitar les despeses imprevistes. No només comprar abans els bitllets o conèixer bé les rutes per carretera per evitar allargar el viatge i que augmenti la despesa en carburant. Tant si el turista es va a allotjar en un establiment hoteler com en allotjaments particulars llogats, el millor és reservar de forma anticipada per trobar les habitacions més barates i evitar sorpreses d'última hora.

4. Ofertes i Internet. La millor opció sempre és organitzar el viatge un mateix, així s'eliminen els intermediaris i l'estalvi de costos pot ser significatiu. Amb els portals d'Internet ara les ofertes estan a un cop de clic, de manera que qualsevol té accés als vols més barats o als allotjaments amb millor relació qualitat-preu. També a l'hora de menjar, els portals digitals faciliten la cerca a través de guies comparatives amb preus i opinions i poden fer, fins i tot, una aproximació de la despesa.

5. Control de la despesa. Controlar la despesa és el primer pas per començar a estalviar i per a això és important una planificació correcta dels costos que suposarà aquest període de vacances. Així mateix, és de gran ajuda utilitzar eines pròpies, com les disponibles dins dels comptes bancaris o apps mòbils de gestió dels diners, que permeten etiquetar les despeses i conèixer de forma detallada en què s'empra els diners.

Victoria Torre, responsable de Desenvolupament de Continguts, Productes i Serveis de Self Bank, afirma que "quant millor planifiquem el viatge, amb més antelació comencem a organitzar-lo i més informació busquem sobre diferents tipus d'allotjaments o de formes de transport, major estalvi suposarà per a l'economia domèstica". A més, assenyala, "és important treure partit de totes les possibilitats que el món digital ofereix al turista i al viatger en aquest sentit, ja que les noves plataformes online poden ajudar a reduir el cost global de les vacances de forma considerable".

contador