cb tregua china eeuu

El Ministeri de Comerç de la Xina ha anunciat que Washington i Pequín tornaran a la taula de negociacions durant els pròxims dies, segons la CNBC. Això, després que les reunions programades sobre aquest tema el cap de setmana passat es posposessin sense que es fixés una nova data, i després que Donald Trump digués que va ser ell qui va prendre la decisió de posposar les converses i que, ara com ara, no està interessat a parlar de la Xina.

No obstant això, el gegant asiàtic sembla contradir ara al president estatunidenc i contribueix a apaivagar la situació i a rebaixar els dubtes que existeixen actualment entorn de les relacions comercials entre tots dos països, uns dubtes que estan passant factura als mercats.

Preguntat en un esdeveniment a Yuma, Arizona, sobre si es retirarà del tractat comercial amb la Xina, Trump va afirmar aquest dimarts que ho estudiaria, segons va informar Reuters. El president estatunidenc també va dir que no volia parlar sobre Pequín en aquests moments.

Anades i vingudes en una assumpte que Trump vol evitar que es converteixi en un problema de cara a les eleccions del pròxim 3 de novembre. Diuen els analistes de CMC Markets que "l'enfrontament d'ara és diferent que durant l'era de les disputes comercials, quan el Sr. Trump era molt més sorollós, i semblava com si volgués ser vist atacant verbalment a la Xina. Davant el fet que ha de lluitar en unes eleccions d'aquí a pocs mesos, està prenent un enfocament diferent. No hi ha dubte que utilitzarà al govern xinès com l'home del sac quan estigui en campanya electoral, però tenint en compte l'estat de l'economia dels Estats Units, és poc probable que faci una cosa massa agressiva per temor que l'administració de Pequín pugui llançar un contraatac econòmic seriós".

Noticias relacionadas

contador