• La comunitat catalana compta amb 54 fortunes, tot i que en patrimoni guanya Madrid
  • Amancio Ortega torna a liderar aquesta llista, encara que la seva fortuna es va reduir en 5.000 milions d'euros
sol daurella la presidenta de coca-cola european partners en la salida a bolsa

Catalunya és la comunitat amb major nombre de fortunes, 54 en total, segons la llista de les 200 majors fortunes que publica El Mundo anualment. No obstant això, el patrimoni és de 47.150 milions d'euros, per sota del de Madrid amb 49.685.000 d'euros, tot i comptar amb 41 fortunes. El procés per la independència no ha deixat fora les grans fortunes catalanes que, d'una manera o altra, han hagut de prendre partit.

El llistat català inclou aquest any als tres fundadors de Mediapro, Gerard Romy, Josep Maria Benet i Jaume Roures. No obstant això, no hi són alguns esportistes catalans destacats com els germans Gasol, Xavi Hernández, Marc Márquez o Gerard Piqué.

La més rica d'aquesta comunitat és Sol Daurella, presidenta de Coca Cola European Partners, amb un patrimoni de 5.450 milions d'euros. En segon lloc apareix Víctor Grifols i la seva família amb 3.800 milions d'euros. La companyia Grifols va anunciar que la reforma fiscal de Trump li beneficiaria, ja que guanyarà 90 milions d'euros. En tercer lloc apareix Isak Andic, el propietari de Mango, amb 3.350 milions d'euros.

Madrid és la segona comunitat amb més rics, però la primera en patrimoni. La llista madrilenya l'encapçala Rafael del Pino i família, propietaris de Ferrovial, amb 7.050 milions d'euros. En segona posició està Francisco i Jon Riberes amb 5.900 milions d'euros. Són els amos de Gestamp, que va sortir aquest 2017 a borsa i amb el seu debut els germans es van embutxacar 1.000 milions d'euros.

No obstant això, Galícia, encara que només compta amb 15 grans fortunes, és la comunitat amb major patrimoni, 76.935.000 d'euros. Aquesta posició líder es deu a la fortuna d'Amancio Ortega i de la seva filla Sandra Ortega. A més, en tercer lloc de la llista gallega apareix Manuel Jove Capellán, president d’Inveravante Inversions Universals, amb una fortuna de gairebé 1.500 milions d'euros.

'MILMILIONARIS'

Espanya compta amb 52 fortunes superiors a 1.000 milions d'euros. El club dels mil milionaris ha guanyat quatre membres i n’ha perdut un durant 2017. Amancio Ortega torna a liderar aquesta llista, amb una fortuna de 62.700 milions d'euros.

No obstant això, el propietari d'Inditex ha vist reduït el seu patrimoni en 5.000 milions d'euros, per la caiguda de les accions de la companyia. Tot i aquesta caiguda, la fortuna d'Ortega, quarta persona més rica del món, està a molta distància del segon que és Juan Roig Alfonso, propietari de Mercadona, que compta amb una fortuna de 9.250 milions d'euros.

Els 200 espanyols més rics -famílies en la meitat dels casos-, sumen 247.050 milions d'euros, 96.350 milions més que fa cinc anys. La llista presenta 19 novetats, inclou 17 fortunes liderades per dones i entre les 200 cap està lligada a la tecnologia. No obstant això, hi ha menys dones entre els 200 més rics.

La primera dona que apareix és Sandra Ortega, filla del propietari d'Inditex, amb una fortuna de 7.000 milions d'euros. També apareix a la llista Forbes mundial, com la 23 dona més rica del món i a la llista d'Espanya apareix a la quarta posició. Sol Daurella, presidenta de Coca Cola European Partners, és la segona dona a la llista amb 5.450 milions d'euros i a la llista global ocupa el número sis. La tercera dona és Ana Botín, presidenta de Banc Santander, amb 2.700 milions d'euros.

Entre les 200 fortunes no apareixen ni Fernando Alonso ni Rafa Nadal que sí que eren a la llista d'altres anys. No obstant això, El Mundo afegeix 150 fortunes extres en les quals sí que apareixen els dos esportistes amb 200 milions d'euros cadascun, encara que a la publicació apunten que "estimar les seves fortunes és molt més difícil, ja que no tenen estructures societàries".

D'altra banda, entre les 200 fortunes només apareix una persona que es dedica a l’'oci'. Julio Iglesias apareix al lloc 57 de la llista gràcies als seus 900 milions d'euros de patrimoni. El cantant espanyol més ric segueix a la carretera. A l'abril va llançar el seu últim treball, un disc de duets de compositors mexicans.

Noticias relacionadas

contador