• És la setena comunitat on més va créixer aquest indicador durant el desè mes de l'any
ep produccion industrial 20170224095230
EUROPA PRESS

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va augmentar a Espanya un 6,9% a l'octubre en relació amb el mateix mes de 2016, taxa 6,7 ​​punts superior a la del mes de setembre i el seu tercer millor dada de l'any després de gener i març. En concret, a Catalunya es va elevar la producció industrial un 7,8% a l'octubre tot i la situació que viu el territori. És la setena comunitat on més va créixer aquest indicador durant el desè mes de l'any, amb un registre nou dècimes superior a la mitjana nacional (6,9%).

La producció industrial a Espanya encadena sis mesos consecutius d'increments, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tots els sectors, excepte l'energia, van elevar la seva producció respecte a l'octubre de 2016. El major repunt va correspondre als béns intermedis i als béns d'equip (+10,1% en ambdós casos), seguit dels béns de consum durador (+8,8%) i dels béns de consum no durador (+5,6%). Per contra, l'energia va retallar la seva producció un 0,9% interanual el passat mes d'octubre.

Corregint els efectes estacionals i de calendari, la producció industrial es va incrementar a l'octubre un 4,1% respecte al mateix mes de 2016, taxa set dècimes superior a la registrada al setembre i la més alta des d'agost de 2016. Amb aquest creixement, la producció industrial, corregida d'estacionalitat i calendari, acumula 48 mesos consecutius d'increments interanuals.

En valors mensuals, la producció industrial va pujar un 0,6% durant el desè mes de l'any, taxa cinc dècimes superior a la registrada al setembre (+0,1%) i que contrasta amb el descens del 0,2% experimentat a l'octubre de 2016. Per sectors, només els béns de consum durador van retallar la seva producció respecte al mes anterior, amb un retrocés de l’1,5%. A la resta es van registrar taxes positives: energia (+1,3%), béns de consum no durador (+0,8%), béns d'equip (+0,6%) i béns intermedis (+0,2%).

Per comunitats autònomes, 16 d'elles van presentar taxes interanuals positives a l'octubre i només una, Castella i Lleó, estava en negatiu (-1,8%). Els majors avenços interanuals de la producció industrial els han registrat Múrcia (+23%), Astúries (+17,7%), Castella-La Manxa (+10,5%), País Basc (+9,3%) i Cantàbria (+8,1%).

Fuente: INE

Noticias relacionadas

contador