ep a vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino en su comparecencia ante el congreso para
CONGRESO

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, assumeix un escenari de reformes, per intentar impulsar la recuperació econòmica; en el qual la inversió pública funcioni com a motor de la privada.

"No podem deixar caure les inversions", ha indicat aquest dijous durant la seva intervenció en unes jornades sobre digitalització, en referència tant a les públiques com a les privades. "No ens ho podem permetre", ha recalcat, atès que són fonamentals per a un "creixement sostingut i sostenible en el temps".

Calviño ha recordat que l'Executiu està treballant un un pla de recuperació, que sostingui "el creixement econòmic i creació d'ocupació", que contempla tant un "programa d'inversions com de reformes" i que reculli les recomanacions de la Unió Europea "per a impulsar el creixement a llarg termini per sobre del 2%", ha indicat durant la citada jornada organitzada pel diari 'El País' i la consultora Kreab.

I aquest pla, ha insistit, té a la "inversió pública com a catalitzadora de la privada, que és imprescindible per a abordar l'escala dels reptes que tenim per davant".

El pla de recuperació, ha assenyalat la ministra, s'articula en quatre eixos, amb "objectius transversals". Aquests se centren en la "transició ecològica, la digitalització, la cohesió social i territorial; i la igualtat de gènere". A més, ha apuntat que "els perdedors d'aquesta situació són els joves i les dones".

Noticias relacionadas

contador