ep la vicepresidenta segunda y ministra de asuntos economicos nadia calvino y el presidente de bbva
JUAN MANUEL SERRANO ARCE, EUROPA PRESS

La vicepresidenta segona de Govern i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, s'ha manifestat a favor dels indults als presos del 'Procés' al XXXVIII Seminari de Apie. L'economia de la pandèmia. Calviño ha dit que va viure tot el conflicte amb Catalunya com un "fracàs" i que no s'ha de tornar a aquesta situació. En la seva opinió, cal advocar per la confiança i l'estabilitat política i els indults poden ajudar en això.

"La confiança i l'estabilitat política i social són un actiu econòmic. Tot el que pugui contribuir a aquesta estabilitat és positiu per a l'evolució econòmica", ha contestat Calviño quan se li ha demanat la seva opinió sobre els indults als presos catalans.

Calviño ha afegit que Catalunya, al llarg de la història, ha estat un dels motors del nostre país i que ha de tornar a ser-ho. "Durant els últims anys ha perdut aquest paper i, com a ministra d'Economia només puc desitjar que el recuperi com més aviat millor", ha afirmat. "Si volem construir un futur millor per als nostres fills i els nostres néts no podem tornar aquí. Convivència, diàleg i concòrdia", ha demanat.

Durant una compareixença conjunta amb Carlos Torres, president de BBVA, la ministra ha hagut de contestar també preguntes dels periodistes sobre la banca i els ERO, com no podia ser d'una altra manera. Així, ha reconegut que "no és positiu plantejar el futur de sector només sobre la base de la reducció del nombre d'empleats i oficines", tot i que assumeix que el sector financer està immers en un procés de reestructuració "i això exigeix ​​una adaptació àgil que és indubtable que incorpora determinades dimensions". En aquest sentit, preguntada per la possibilitat que els sindicats no arriben a un acord amb el banc en l'ERO de CaixaBank (aquest dimarts es reuneixen i està prevista una vaga general a l'entitat), s'ha limitat a dir que "la voluntat que han expressat els directius del banc és arribar a un acord i confio que així sigui".

contador