ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino 20220524145003
Eduardo Parra - Europa Press

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha reconegut que, a nivell internacional, “hem de treballar amb un nou escenari d'inflació més alta durant més temps”. De fet, considera que a curt termini el repte més important és l'evolució dels preus.

Calviño ha destacat que, malgrat aquest context "difícil" de "molt alta incertesa", la previsió d'Espanya és que ve un "creixement sòlid, superior al dels països del nostre entorn", amb unes previsions de creixement per a aquest any per part d'organismes nacionals i internacionals entre el 4% i el 4,8%.

"Tots els indicadors situen Espanya amb més fortalesa", ha expressat la ministra durant els Cursos d'Estiu de Santander.

Sobre l'escenari de normalització de la política monetària, la vicepresidenta ha volgut destacar que el nostre país ha “aprofitat un escenari de tipus negatius per preparar-nos per a la necessària normalització”, alhora que ha subratllat que únicament el 15% de la cartera del deute espanyola està exposada a la pujada de tipus d'interès en haver de refinançar-se aquest any.

A més, ha qualificat com a "molt positiu" la reacció del Banc Central Europeu (BCE) "per frenar l'especulació i evitar qualsevol fragmentació dels mercats".

Noticias relacionadas

contador