buffettcbwarren1

El llegendari inversor Warren Buffett creu que les conseqüències econòmiques de la pandèmia estan caient desproporcionadament sobre les petites empreses i que la imprevisibilitat de la Covid-19 està lluny d'acabar. "L'impacte econòmic ha estat extremadament desigual en el qual molts centenars de milers o milions de petites empreses s'han vist perjudicades de manera terrible".

No obstant això, "la majoria de les grans empreses ho han fet aclaparadorament bé", ha dit durant una entrevista a CNBC.

"No ha acabat", assegura l'inversor de 90 anys. "Vull dir, en termes d'imprevisibilitat, ha estat molt impredictible, però ha funcionat millor del que la gent esperava per a la majoria de les persones i la majoria de les empreses. I és que, sense tenir la culpa, ha delmat a tot tipus de persones i les seves esperances".

Buffett afirma que la major lliçó que va aprendre de la pandèmia és com de mal preparat pot estar el món per a les situacions d'emergència que segurament succeiran. "Vaig aprendre que la gent no sap tant com creu saber. Però el més important que s'aprèn és que la pandèmia estava destinada a ocórrer, i aquesta no és la pitjor que es pugui imaginar". "La societat passa un temps terrible preparant-se per coses que són remotes, però que són possibles i que passaran tard o d'hora", opina.

Vaticina que "hi haurà una altra pandèmia, ho sabem. Sabem que hi ha una amenaça nuclear, química, biològica i ara cibernètica. Cadascun d'ells té possibilitats terribles. I fem algunes coses a l'respecte, però... simplement no és una cosa que la societat sembli particularment capaç d'afrontar-s'hi".

Noticias relacionadas

contador