gazprom nord stream 1 fera l objet d une maintenance du 11 au 21 juillet

El comissari de Pressupost i Administració de la Unió Europea (UE), Johannes Hahn, no espera que el Nord Stream 1 reprengui el flux de gas cap a Alemanya aquesta setmana, tal com està previst que passi des de dijous després de finalitzar els treballs de manteniment que han provocat que el gasoducte porti inoperatiu des de l'11 de juliol.

"Treballem amb la hipòtesi que no torni a funcionar", ha declarat Hanh als periodistes en una conferència a Singapur, segons informa la premsa internacional.

La por que Rússia no reprengui l'activitat del gasoducte manté tensionats els mercats i s'ha convertit en una de les principals preocupacions actualment. Són molts els que esperen que el Kremlin utilitzi el gas com a mesura de pressió després de les sancions rebudes per la guerra a Ucraïna.

El gegant energètic rus Gazprom, controlat per l'Estat i responsable de reprendre el subministrament, ja ha comunicat a algunes empreses europees que cancel·larà enviaments de gas per causes de "força major".

Els experts avisen de les implicacions econòmiques si no es reprèn el subministrament. "Si no es restablissin, quedaria clar que Rússia utilitzarà el gas com a arma contra Occident, cosa que podria tenir un impacte molt negatiu en l'economia de la regió i, especialment en dues de les economies més grans de la zona, com l'alemanya o la italiana, molt dependents del gas rus", avisa Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

"La gran dificultat que plana sobre la zona de l'euro, i en particular sobre els països consumidors de gas com Alemanya, és que el gasoducte Nord Stream 1 no es reobri dijous com estava previst. Qualsevol indici d'això podria suposar una nova debilitat de l'euro, a causa de l'efecte perjudicial que tindria el descarrilament del subministrament a les economies", afegeix sobre això Susannah Streeter, analista sènior de la companyia britànica Hargreaves Lansdown.

Noticias relacionadas

contador