• Ha afirmat que el bloc comunitari es veuria "colpejat de manera injustificada" per la mesura
acero

La comissària de Comerç, Cecilia Malmström, ha advertit aquest dilluns als Estats Units que la Unió Europea prendrà "represàlies" si finalment decideix imposar nous aranzels sobre les importacions d'acer per qüestions de seguretat nacional, una mesura que serà "molt dolenta" per Europa.

"Hauríem de veure si aquesta mesura compleix amb l'OMC (Organització Mundial del Comerç) i si ens colpeja com podria, prendrem represàlies és clar. No respondré ara exactament com i quan, però per descomptat ens ho estem preparant", ha assegurat durant una roda de premsa la comissària sueca.

Malmström ha assegurat comprendre que els EUA tinguin dubtes sobre la sobrecapacitat de la Xina per produir acer, però ha garantit que imposar-hi aranzels "no és la mesura correcta"

Encara que Malmström ha assenyalat que cal esperar a la proposta definitiva dels Estats Units, ha afirmat que el bloc comunitari es veuria "colpejat de manera injustificada" per la mesura. "Som un amic i un aliat dels Estats Units i creiem que seríem colpejats injustificadament", ha emfatitzat.

A més, la liberal sueca ha afirmat que la UE ha estat "extremadament clara" durant els seus contactes amb les autoritats nord-americanes en traslladar les seves "preocupacions" per aquesta possible mesura, igual que han fet "molts, sinó tots, els Estats membres" del club europeu.

Així, Malmström ha assegurat comprendre que els Estats Units tingui dubtes sobre la sobrecapacitat de la Xina per produir acer, però ha garantit que imposar-hi aranzels "no és la mesura correcta".

"Estem disposats a treballar amb ells, com ja ho fem, per tallar la sobrecapacitat de la Xina i altres qüestions", ha garantit Malmström, abans d'afegir, però, que seria "desafortunat" si finalment Washington opta per imposar nous aranzels sobre les importacions d'acer.

Precisament, a Espanya Acerinox és el valor que més cau en borsa durant aquesta sessió amb pèrdues de l'1,41% fins als 11,88 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador