• Les principals 'altcoins' segueixen en vermell
  • Les operacions a bitcoin pugen al 39,9% del total
bill-gates

Just quan l'onada de comentaris negatius sobre el bitcoin i les ‘virtuals’ de pesos pesats dels bancs i empreses d'inversió s'ha relaxat, el fundador de Microsoft, Bill Gates, ha suscitat la reacció irada de la comunitat amb les seves "tonteries" sobre les divises virtuals. El seu rebuig a la cadena de blocs i a aquestes monedes, de les quals ha dit que "causen morts", no ha deixat repercussions en els preus i el bitcoin ha prosseguit amb la seva remuntada fins gairebé acariciar els 11.000 dòlars, mentre la resta de divises digitals segueixen en vermell.

La de Satoshi Nakamoto puja a prop d'un 3%, mentre la seva dominància torna a màxims de dos mesos -i també de 2018-, acaparant gairebé el 40% de quota de mercat. En canvi, l'univers de més de 1.500 'altcoins' existents es tenyeix de vermell, amb pèrdues marginals en els principals actius digitals, que tracten de consolidar el recent declivi. L’ethereum es manté als 880 dòlars, el bitcoin cash s'aferra als 1.250 dòlars i el litecoin segueix sobre els 215 dòlars, mentre el ripple es canvia a 0,94 dòlars.

La capitalització total d'aquest mercat ha arribat a superar els 460.000 milions de dòlars per primera vegada en gairebé una setmana durant la qual s'ha mantingut en mode consolidatiu, amb mínims als 420.000 milions de dòlars.

Els inversors han fet poc cas a les declaracions del segon home més ric del món, que durant una sessió de preguntes i respostes a Reddit, ha assegurat que les monedes digitals s'usen per "comprar drogues", de manera que és una "tecnologia rara que ha causat morts de manera directa". Gates ha expressat també la seva preocupació sobre l’"onada especulativa al voltant del bitcoin i les ICOs", que ha considerat "súper arriscada per a aquells que siguin alcistes". A més, va assenyalar que la capacitat dels governs per rastrejar el rentat de diners o els fons terroristes "és una cosa bona".

BILL GATES DIU "TONTERIES"

Les reaccions no s'han fet esperar. Twitter va començar immediatament a disseccionar la resposta tant des del punt de vista semàntic com a tècnic. L'inversor de capital risc Anthony Pompliano va assenyalar que les monedes digitals no són estrictament anònimes i va dir que les mateixes preocupacions que Gates va relacionar amb les divises virtuals podrien aplicar-se a les monedes fiduciàries tradicionals. "Ha dit les tonteries habituals sobre el rentat de diners i el terrorisme", ha afegit.

Els comentaris van desencadenar les mofes d'altres membres de la comunitat ‘digital’. @WhalePanda va dir que el multimilionari s'havia unit a la "llista de vells que criden al bitcoin".

Noticias relacionadas

contador