ep un hombre con mascarilla y una mujer con un carrito de bebe pasan frente a una oficina de empleo
Marta Fernández Jara - Europa Press

El responsable d'Anàlisi Econòmica BBVA Research, Rafael Doménech Vilariño, va assegurar aquest divendres que la derogació de la reforma laboral en aquests moments “l'única cosa que generaria és just el contrari del que necessitem” i que la solució passa més aviat per flexibilitzar les actuals rigideses del mercat laboral per afavorir la creació de llocs de treball.

L'economista va llançar l'advertiment durant la seva intervenció al grup de treball de Reactivació Econòmica que haurà de proposar mesures a la comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats. "Jo crec que no és convenient derogar-la. El que el mercat necessita és millorar l'eficiència i l'equitat", va afirmar, advocant per adoptar mesures per, més aviat al contrari, aconseguir que les "rigideses siguin més flexibles" i aconseguir un mercat més segur. Al seu judici, "hi ha molts espais de millora per reduir la temporalitat, per reduir l'ocupació temporal i per reduir l'atur de llarga durada" transitant altres camins.

"La derogació seria anar en la direcció contrària", va insistir i, davant la petició dels diputats de fórmules per accelerar la recuperació i fomentar les inversions, va explicar que el que es necessita "és precisament certesa, confiança i consens, perquè les empreses mantinguin l'ocupació i després puguin crear llocs de treball", recordant que empresaris de molt diferents sectors ja han avisat del perjudici que causaria derogar la reforma laboral.

Va admetre que pot haver-hi espais de millora del marc laboral dissenyat el 2012, "fonamentalment en tot el que té a veure amb la seguretat i amb reduir la dualitat". "Continuem sent un dels països europeus amb una taxa més alta de temporalitat", va assenyalar, i sobre aquest tema va recordar que, encara que hagi baixat d'un 32-34% del 2007 a un 25%, "pràcticament duplica la taxa d'altres països del nostre entorn" i és la més alta d'Europa.

Noticias relacionadas

contador