• Aquest dimecres es coneixeran els inventaris setmanals de cru dels EIA
ep petroleo
ARCHIVO

Nou gir en el preu del cru aquest dimecres. El barril Brent cotitza ara amb caigudes del 0,54%, als 51,37 dòlars, i el West Texas cedeix un 0,72%, fins als 48,31 dòlars. L’'or negre' cedeix avui després que les dades mostressin un augment als inventaris de cru nord-americans, cosa que va estimular la preocupació que, tot i els 'esforços' que està fent l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), el preu del cru no aconsegueix estabilitzar-se, si els productors americans continuen amb l'increment de la producció.

Els inventaris de cru nord-americans van augmentar en 882.000 barrils durant la setmana que va finalitzar el 12 de maig, fins als 523.400.000 de barrils, segons les dades publicades aquest dimarts per l'API (American Petroleum Institute).

Aquestes caigudes en el preu del petroli es produeixen després que el Brent arribés als 52,63 dòlars dilluns i el West Texas, als 49,66 dòlars després que l'Aràbia Saudita i Rússia acordessin la necessitat d'una pròrroga en la retallada de subministrament d' cru -actualment situat als 1,8 milions de barrils diaris- fins a finals de març de 2018.

"La vulnerabilitat de l'OPEP va quedar patent de manera ostensible quan l'API va revelar les dades de cru i es va veure aquest augment inesperat", va dir a Reuters Jeffrey Halley, expert d'OANDA.

L'ampliació de les retallades de l'oferta, iniciada al gener i que hauria de finalitzar al juny, és vista com a necessària per alguns, ja que fins ara no s'ha reforçat significativament el mercat ni s'han sostingut els preus.

"L'acord de l'OPEP per estendre les retallades el 2018 és crític", va dir AB Bernstein en una nota que recull també l'agència.

Aquest dimecres es coneixeran els inventaris setmanals de cru de l'EIA (Energy Information Administration) i caldrà veure si es confirmen les dades de l'API.

Noticias relacionadas

contador