• La comissió d'Economia i Hisenda del consistori estudiarà l'aplicació de l'impost l'any que ve
  • Seguirà reclamant el 100% de la cessió de la taxa que va imposar fa tres anys la Generalitat
Turismo-compras-BCN-560x378

La comissió d'Economia i Hisenda de Barcelona ha acordat estudiar una nova taxa per al turisme a la ciutat, amb l'objectiu de compensar la balança entre els costos i els beneficis de les activitats turístiques. Així mateix, s'ha convingut que l'Ajuntament segueixi reivindicant la cessió del 100% de l'impost que ja va posar en marxa fa tres anys la Generalitat.

La proposició, presentada per la regidora de CiU Sònia Recasens, ha rebut el suport dels onze regidors de BComú, els deu de CiU i els quatre del PSC; el vot en contra dels cinc de Ciutadans i els tres del PP, mentre que els cinc d'ERC i els tres de la CUP s'han abstingut, i preveu que la taxa municipal es comenci a aplicar el 2017, informa Europa Press.

El regidor d'Empresa i Turisme de Barcelona, Agustí Colom, ha expressat que la reivindicació de la totalitat de la taxa al Govern en el marc del grup de treball mixt Ajuntament-Generalitat també obligarà a parlar sobre la fiscalitat que s'ha d'aplicar als creueristes.

Aquesta taxa autonòmica es va aprovar el 2012, en el marc del grup de treball mixt entre l'Ajuntament i la Generalitat per construir un marc normatiu de l'Impost sobre les Estades en Establiments Turístics.

Barcelona gestiona actualment més del 30% de la recaptació total de la taxa turística de la Generalitat, però en vol el 100%

LA TAXA DE LA GENERALITAT

Actualment, el 30% de la recaptació d'aquesta taxa es destina a les administracions locals, mentre l'altre 70% s'administra per la Generalitat per "finançar polítiques turístiques per a la millora de la competitivitat de Catalunya com a destinació turística", segons explica el Govern .

En el cas de Barcelona, el percentatge destinat al Govern municipal és gran, ja que els establiments de la ciutat tenen un gravamen especial. Es calcula que Barcelona recapta més de 25 milions d'euros a l'any per aquesta taxa especial.

La taxa es calcula en base a un import per persona i dia d'estada. Import que varia de 0,50 a 2,50 persona/dia, segons el tipus d'establiment i la seva ubicació.

contador