ep sede historica del banc sabadell en sabadell barcelona catalunya espana
David Zorrakino - Europa Press

Banc Sabadell donarà per finalitzat avui el termini d'adhesió a un pla de reestructuració que suposarà la sortida de 1.800 persones, previsiblement per prejubilacions, jubilacions anticipades i baixes incentivades.

  • 1,69€
  • -0,65%

El passat 10 de desembre es va obrir el procés perquè els treballadors interessats sol·licitessin la seva prejubilació o jubilació anticipada, mentre que divendres passat es va obrir un nou termini per a la petició de baixes incentivades.

En el cas que hi hagi més sol·licituds de les places màximes previstes per amortitzar, Banc Sabadell donarà prioritat a les prejubilacions i a les jubilacions anticipades.

Les sol·licituds de prejubilacions i jubilacions anticipades no arribaven les 1.800 vacants divendres passat, però sí s'acostaven a aquesta xifra, per la qual cosa fonts sindicals preveuen que les baixes incentivades cobriran només una part residual del pla d'ajust. En qualsevol cas, els treballadors que desitgin adherir-se al procés encara podran fer-ho al llarg d'aquest dimecres.

L'entitat financera ofereix prejubilacions amb el 75% del salari anual fins als 63 anys, amb un màxim de 280.000 euros per als nascuts entre 1958-1961, i de 300.000 euros per als nascuts entre 1962-1964. Davant la incertesa del marc laboral, el banc es compromet a cobrir un any de pagament a la Seguretat Social en el cas que es retardi la primera edat de jubilació anticipada, ara als 63 anys.

Així mateix, als que es jubilin anticipadament a partir dels 63 anys els ofereix el 10% (per a nascuts abans del 1956) o el 20% (per a nascuts entre 1956 i 1957) del salari anual.

Pel que fa a les baixes incentivades, que afectarien només el personal que realitza funcions administratives a la xarxa d'oficines, a l'adreça de servicing i BSOS i als nascuts l'any 1965 o posteriors, la indemnització pactada entre Banc Sabadell i els sindicats ascendeix a 35 dies per any treballat i un màxim de dues anualitats.

El Sabadell comunicarà divendres 15 de gener de 2021 les sol·licituds al pla voluntari de sortides que han estat aprovades per la direcció.

contador