• Donald Trump és carn de polèmica per les seves paraules i forma d'actuar cada dia
campaign 2016 trump 37

El president dels EUA, Donald Trump, és carn de polèmica amb cada declaració que realitza i fins i tot per la seva forma d'actuar. Tant que hi ha qui s'ha dedicat a fer balanç dels seus sis primers mesos a la Casa Blanca, després d'haver pres possessió del càrrec el passat 20 de gener, d'una manera si més no curiosa. En tot aquest temps el màxim mandatari dels Estats Units ha tuitejat un total de 1.000 vegades i ha mentit en 800 ocasions.

Si Trump manté els seus hàbits a Twitter als nivells actuals, acabarà publicant més de 8.000 missatges abans del final del seu actual mandat

La xifra de tuits durant el primer semestre de mandat s'eleva a 1.002, tot i que és un 45% menys que durant els sis mesos previs a la seva investidura, segons la web especialitzada en tecnologia Mashable. Encara que si es calcula des del moment en què Trump va llançar la seva campanya presidencial el 16 de juny de 2015, el republicà ha tuitejat un total de 9.146 vegades.

De tal manera, segons indica aquest portal i recull Efe, si Trump manté els seus hàbits a Twitter als nivells actuals, acabarà publicant més de 8.000 missatges abans del final del seu actual mandat. Precisament la febre tuitera del mandatari ha estat molt criticada per la CNN, que assegura que en sis mesos ha tuitejat un miler de vegades, "ha passat 40 dies als seus camps de golf i ha aconseguit l'aprovació de 0 lleis de gran abast", en referència als seus fracassos al Congrés, l'últim amb la reforma sanitària que ha estat 'tombada' pels propis republicans.

Cal recordar que el mes passat mes de juny els principals assessors de la Casa Blanca van aconsellar a Trump que reduís l'ús que feia de la xarxa de microblogging, advertint-lo que els seus tuits podrien "arraconar-lo" a causa de les dures afirmacions que realitza a través d'aquesta plataforma. Precisament el que ha estat fent aquests últims mesos és el contrari del que va dir que faria poc després de guanyar a la demòcrata Hillary Clinton en les eleccions del passat 8 de novembre, abans d'assumir el càrrec. Concretament, va suggerir que seria més mesurat com a president a Twitter: "Vaig a ser molt moderat, si és que el faig servir, vaig a ser molt mesurat", va assegurar en una entrevista televisiva.

MÉS DE 800 MENTIDES

D'altra banda, la xifra de les seves afirmacions falses o enganyoses durant els sis primers mesos al capdavant del Govern nord-americà ascendeix a 836. Són càlculs del diari The Washington Post, que ha publicat un llistat de les "mentides" abocades pel mandatari des que va arribar a la Casa Blanca. L’'esforç' per calcular aquesta dada no ho ha fet només aquest mitjà, sinó que ho estan fent també molts altres davant les contínues queixes de Trump sobre la premsa i la seva tendència de manipular els fets en les seves afirmacions.

Segons el recompte que ha realitzat el prestigiós diari, durant els últims sis mesos Trump ha mentit o realitzat afirmacions enganyoses en 836 ocasions, fet que suposa una mitjana de 4,6 diàries. "La declaració més repetida de Trump, pronunciada 44 vegades amb variacions, ha estat l'afirmació que la Llei de Cura de Salut Assequible està morint i està 'essencialment morta'. Però l'Oficina de Pressupost del Congrés (CBO, en anglès) ha dit que s'espera que els preus es mantinguin estables amb l’Obamacare en el futur previsible", apunta el diari.

A més, el diari ha creat una base de dades digital en què compila les afirmacions enganyoses del mandatari "ja que el ritme i el volum de les declaracions errònies" fa "impossible" que puguin mantenir-se al dia d'una altra manera.

Noticias relacionadas

contador