cb salario 543

7 de cada 10 treballadors ho té clar: el que més els preocupa són els baixos salaris no acords a la formació i experiència dels professionals. Aquesta és la principal inquietud dels espanyols relacionada amb l'ocupació, per sobre de l'atur i la precarietat per la durada dels contractes.

Així es desprèn del 'Baròmetre de l'Ocupació' elaborat pel portal de recerca de feina InfoJobs. Un 74% diu que està preocupat pels salaris, mentre que els següents aspectes que més inquieten la població activa espanyola són la manca de reconeixement a la feina (69%), la manca de motivació (64%), i el presentisme, els horaris i les llargues jornades de treball (62%).

La precarietat laboral derivada de la contractació temporal, esmentada en un 59% dels casos, completa el 'top 5' de preocupacions. De fet, aquesta última qüestió, igual que els salaris, s'allunya del marc d'influència del propi treballador, depenent de regulacions, reformes i, fins i tot, de la voluntat de les pròpies empreses, recorda InfoJobs, que assenyala que els altres tres aspectes "poden millorar com a resultat d'una evolució del tipus de lideratge o gestió de les pròpies empreses i d'un canvi de mentalitat per part dels professionals".

Per contra, a l'altre extrem del rànquing se situen qüestions com la falta de desconnexió de la feina a causa del desenvolupament del món digital (mòbil, correu electrònic, WhatsApp...), amb un 33% de mencions; i la robotització, amb un 21%. Dos fenomens que, malgrat els canvis que s'estan vivint en molts sectors, encara queden lluny per als espanyols.

L'estudi revela, a més, diferències entre les qüestions que més preocupen homes i dones en matèria d'ocupació. Mentre elles es mostren més preocupades per la bretxa salarial i la conciliació, als homes els preocupa en major mesura l'atur entre els majors de 45 anys i el retard en l'edat de jubilació.

I les dades mostren també diferències significatives per edats, els menors de 25 anys són els que més difereixen del global d'enquestats. Per a la 'Generació Z', l'atur juvenil es converteix en la principal preocupació (72%). També és a aquest grup d'edat al qual més preocupa que hi hagi un ambient sa a l'empresa.

contador